Φορολογικά κίνητρα: Επιστρέφουν πάνω από 1.000 Έλληνες που έφυγαν λόγω κρίσης

Στην Ελλάδα επιστρέφουν πάνω από 1.000 Ελληνες -οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια είχαν φύγει από τη χώρα- έχοντας υποβάλλει αιτήσεις για να μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, μετά την παροχή φορολογικών κινήτρων από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο και τη Γ.Γ. Φορολογικής Πολιτικής Αθηνά Καλύβα, στη διετία 2020-2021, 75 επενδυτές

από 21 χώρες, μεταξύ των οποίων Ελβετία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Ομάν, Ισραήλ, Μονακό, Αργεντινή, Αυστραλία, Ρωσία και άλλες έχουν μεταφέρει τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, καταβάλλοντας φόρους 9,4 εκατ. ευρώ.

Οπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, στα 2 χρόνια εφαρμογής των διατάξεων για την προσέλκυση νέων φορολογικών κατοίκων και επενδύσεων στην Ελλάδα, έχουν εισρεύσει στα δημόσια ταμεία συνολικά έσοδα ύψους 9,4 εκατ. ευρώ, με τελική έγκριση αιτήσεων 75 επενδυτών και 23 συγγενών τους από 21 χώρες, ενώ αναμένονται σημαντικά έσοδα λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων για το μέτρο τόσο των συνταξιούχων αλλοδαπής όσο και των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων.

Σημαντικά είναι και τα έμμεσα πολλαπλασιαστικά οφέλη για τη χώρα μας, όπως ενδυνάμωση της οικονομίας, τόνωση των επενδύσεων και ενίσχυση της απασχόλησης, τόνισε ο υπουργός.

Σημαντική ανταπόκριση φαίνεται να έχει η παροχή κινήτρων και για τους συνταξιούχους, καθώς μόνο το 2021 έχουν υποβληθεί 206 αιτήσεις εκ των οποίων έχουν εγκριθεί 157 αιτήσεις από 21 χώρες, 13 εκ των οποίων είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σχετικά με την ένταξη σε ειδική φορολόγηση εργαζομένων ή ελεύθερων επαγγελματιών, η διαδικασία ξεκίνησε φέτος και έχουν υποβληθεί ήδη περίπου 1.000 αιτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φορολογικά, Επιστρέφουν, 1 000 Έλληνες,forologika, epistrefoun, 1 000 ellines