Γλυκά Νερά: «Χτενίζει» τις φυλακές της χώρας για τους δολοφόνους της Καρολάιν η ΕΛ.ΑΣ

Οι Αρχές έχουν επιδοθεί στην ενεργοποίηση ενός τεράστιου δικτύου πληροφόρησης και εντός των κύκλων των φυλακών σε όλη τη χώρα για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν. Την ίδια ώρα που ο γεωργιανός ύποπτος αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε ανάμιξη στο έγκλημα, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την 11η ανακρίτρια για ληστείες κατά συρροή και σωματική βλάβη.

Σε σωφρονισιτκά ιδρύματα όλης της χώρας, ανάμεσα στα οποία είναι και οι φυλακές στην Κρήτη, έχουν επεκταθεί

οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δολοφόνων της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έχουν επιδοθεί στην ενεργοποίηση ενός τεράστιου δικτύου πληροφόρησης και εντός των κύκλων των φυλακών. Την ίδια ώρα που ο γεωργιανός ύποπτος αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε ανάμιξη στο έγκλημα, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την 11η ανακρίτρια για ληστείες κατά συρροή και σωματική βλάβη. 

Όπως αναφέρει το «Cretalive», την επομένη της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά ζητήθηκε από τις φυλακές Αλικαρνασσού (και άλλες φυλακές της χώρας) λίστα με τους αποφυλακισθέντες του τελευταίου χρόνου που έχουν απασχολήσει για ειδεχθή εγκλήματα, όπως οι ληστείες μετά φόνου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι παράλληλα επιχειρείται από την ΕΛ.ΑΣ να προσεγγίσει «πληροφοριοδότες» μέσα από τις φυλακές καθώς όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν διασυνδέσεις και η μία συμμορία γνωρίζει τη δράση της άλλης.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, και τα οποία δημοσίευσε το «Cretalive» δύο είναι κυρίως οι αλλοδαποί που έχουν αποφυλακιστεί μέσα στο ελεγχόμενο χρονικό διάστημα και έχουν απασχολήσει για βίαια εγκλήματα. Ο ένας από τους δύο είναι Γεωργιανός και η περίπτωση του φέρεται να κεντρίζει περισσότερο την προσοχή των Αρχών.

Με βάση τα στοχεία που έχουν γνωστοποιηθεί, στην Αλικαρνασσό τα τελευταία χρόνια έχουν προωθηθεί αρκετοί Γεωργιανοί κρατούμενοι. Ανάμεσα σε αυτούς είναι άτομα που έχουν καταδικαστεί για ληστείες με καλάσνικοφ, ληστείες με ιδιαίτερη βιαιότητα όπως μέλη της γνωστής συμμορίας που «σιδέρωνε» τα θύματα της.

Η εξιχνίαση της ληστείας μετά φόνου στα Γλυκά Νερά αντιμετωπίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη παρά το γεγονός ότι αποτελεί νο 1 υπόθεση αυτή τη στιγμή στην ΕΛ.ΑΣ και όλοι έχουν πέσει πάνω της. Σε επίπεδο εγκληματολογικών ευρημάτων δεν φαίνεται να υπάρχει φως ενώ γίνεται μία τιτάνια προσπάθεια από τις άρσεις και αναλύσεις τηλεφώνων στην περιοχή. Για το λόγο αυτό η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται, όπως προαναφέρθηκε, στο δίκτυο πληροφοριών εντός και εκτός φυλακών.

Αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε ανάμιξη στο έγκλημα ο γεωργιανός

Την ίδια ώρα, υπό συνεχή ανάκριση βρίσκεται ο 36χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη στο τελωνείο των Κήπων, στον Έβρο, κατά την προσπάθειά του να διαφύγει προς τη Βουλγαρία με πλαστά έγγραφα, για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την 11η ανακρίτρια για ληστείες κατά συρροή και σωματική βλάβη.

Ο Γεωργιανός επιμένει να αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στην ιδιαίτερα βίαιη ληστεία στα Γλυκά Νερά, με θύμα την 20χρονη Καρολάιν που ξεψύχησε δίπλα στο μωρό της.

Ο 36χρονος, που μεταφέρθηκε τη Δευτέρα (17/05) από τον Έβρο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και ανακρίνεται από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, αλλά και του Τμήματος Διαρρηκτών, υποστηρίζει συνεχώς, με αδιάφορο ύφος, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν έχει ιδέα για την εισβολή των τριών κακοποιών και τη δολοφονία της κοπέλας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχει, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, κάποιο στοιχείο που να τον εμπλέκει στη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά η ανάκρισή του συνεχίζεται. Τον 36χρονο πρόκειται να δει από κοντά στην ΓΑΔΑ και ο σύζυγος της 20χρονης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μοιάζει με τον δολοφόνο της.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 36χρονος αλλοδαπός εμπλέκεται στη ληστεία και τον άγριο ξυλοδαρμό ηλικιωμένου ζευγαριού και της οικιακής βοηθού του, κατά την εισβολή ομάδας κακοποιών στο σπίτι τους στο Πικέρμι τον περασμένο Μάρτιο.

Στην αστυνομία εξετάζουν με πολλή προσοχή το γεγονός ότι ενώ η ληστεία διαπράχθηκε πριν από περίπου 70 ημέρες, ο Γεωργιανός προσπάθησε να φύγει από την Ελλάδα, αμέσως μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Σημειώνεται, τέλος, ότι ο αλλοδαπός πρόκειται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για τη ληστεία στο Πικέρμι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Εν τω μεταξύ να δώσει ένα τέλος στα σενάρια σχετικά με το αποτρόπαιο έγκλημα στα Γλυκά Νερά που διακινούνται στα ΜΜΕ προσπαθεί να βάλει η ΓΑΔΑ.

Προφανώς, χωρίς να γίνεται συγκεκριμένη αναφορά, η ΓΑΔΑ με την ανακοίνωσή της επιχειρεί να αποδομήσει τα δημοσιεύματα που τροφοδότησε το γεγονός ότι σήμερα οδηγήθηκε στην ανακρίτρια ο 36χρονος Γεωργιανός, που πήρε προθεσμία για τις ληστείες κατά συρροή και αρνείται τις κατηγορίες που αφορούν στο έγκλημα.

Σφίγγει ο κλοιός για τον Γεωργιανό με ένταλμα σύλληψης

Όπως αναφέρθηκε, αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη θα βρεθεί ο 36χρονος Γεωργιανός ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας και για τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Σε βάρος του Γεωργιανού εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την 11η ανακρίτρια για ληστείες κατά συρροή και σωματική βλάβη.

Ο 36χρονος οδηγηθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μετά την εκτέλεση του εντάλματος και ο εισαγγελέας του απέδωσε τις κατηγορίες. Θα εμφανιστεί ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί.

Κατηγορούμενος ο οποίος συνελήφθη τρία 24ωρα μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών και για την υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης κοπέλας. Και για το λόγο αυτό αναζητούν στοιχεία που ενδεχομένως τον συνδέσουν με τα Γλυκά Νερά.

Γενετικό υλικό

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο ενδεχόμενο να υπάρχει ίχνος γενετικού υλικού ή αποτύπωμα του κατηγορούμενου στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών ενώ αναμένεται να κληθεί ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν να τον αναγνωρίσει ή όχι.

Ο 36χρονος φέρεται να είναι παλιός γνώριμος των Aρχών καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε συλληφθεί δύο φορές το 2008 και το 2018 για διακίνηση λαθρομεταναστών κι άλλα αδικήματα του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ το 2015 και το 2017 είχε κατηγορηθεί για κλοπές και διαρρήξεις στα Εξάρχεια και τον Άγιο Παντελεήμονα. Μάλιστα, είχε οδηγηθεί και στον Κορυδαλλό.

Οι αστυνομικοί φέρονται να εστίασαν από την αρχή στον συγκεκριμένο ποινικό καθώς φαίνεται να τον συνδέουν με ληστεία, τον Μάρτιο του 2021 σε διώροφη κατοικία ηλικιωμένων σε ορεινή περιοχή του Πικερμίου ο οποία, σύμφωνα με τις αρχές, έχει μεγάλες ομοιότητες αλλά κι ορισμένες διαφορές με εκείνη των Γλυκών Νερών.

Διαβάστε ακόμα:

Ραγδαίες εξελίξεις στη δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Ίσως κληθεί για αναγνώριση ο σύζυγος της Καρολάιν

Το μήνυμα του συζύγου της Καρολάιν για τις έρευνες: Θα έχουμε σύντομα εικόνα με μεγάλη ακρίβεια

ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑΕΓΚΛΗΜΑΔΟΛΟΦΟΝΙΑΕΛΑΣΑΣΤΥΝΟΜΙΑΦΥΛΑΚΕΣΚΡΗΤΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα