Γιορτινό τραπέζι: Αυτές τις τροφές πρέπει να κρατήσετε «μακριά» από τα κατοικίδια σας

Οι γιορτινές ημέρες έφτασαν και το τραπέζι είναι ήδη έτοιμο να «στολιστεί» με νόστιμα παραδοσιακά φαγητά και λιχουδιές. Την ίδια στιγμή οι τετράποδοι φίλοι σας «έχουν πάρει ήδη θέση» περιμένοντας πως και πως αυτή τη στιγμή.

Τα κατοικίδια σας μπορεί να έχουν πάρει την «δική τους θέση» στο εορταστικό τραπέζι, ωστόσο εσείς ως υπεύθυνοι ιδιοκτήτες - κηδεμόνες θα πρέπει να γνωρίζετε ποιες ανθρώπινες τροφές είναι «τοξικές» και θα πρέπει να τις κρατήσετε «μακριά» από αυτά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Λετίσια Φανούτσι, κτηνίατρο και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Oklahoma

State University, «ορισμένες πολύ κοινές τροφές – συμπεριλαμβανομένων πολλών δημοφιλών βασικών προϊόντων που τρώμε στις διακοπές είναι επικίνδυνες για τα κατοικίδια».

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγουν οι τετράποδοι φίλοι σας είναι οι εξής:

1. Τηγανιτές και λιπαρές τροφές (π.χ Γαλοπούλα γεμιστή)

Όπως ακριβώς οι τηγανητές και λιπαρές τροφές μπορεί να είναι επιβλαβείς για τους ανθρώπους, το ίδιο «τοξικές» μπορεί να είναι και για τα κατοικίδια.

Η γεμιστή γαλοπούλα με σάλτσα είναι ίσως από τα πιο δημοφιλή εορταστικά γεύματα που απολαμβάνουν να τρώνε οι άνθρωποι τις εορταστικές ημέρες.

Το ίδιο θα έλεγαν και τα κατοικίδια σας, αν μπορούσαν να μιλήσουν. Ειδικότερα, μάλιστα αν τις εορταστικές ημέρες «οι μικροί σας φίλοι» έχουν και την «δική τους» θέση στο τραπέζι τότε θα θελήσουν να «δοκιμάσουν» από τις λαχταριστές λιχουδιές και από την ιδιαίτερη σπεσιαλιτέ, την γεμιστή γαλοπούλα.

Ωστόσο, μια τέτοια κίνηση δεν θα είναι τόσο καλή, όσο νομίζετε, καθώς σύμφωνα με την κτηνίατρο η γαλοπούλα κατατάσσεται στα λιπαρά γεύματα τα οποία λόγω του υπερβολικού λίπους που περιέχει, η κατανάλωση της μπορεί να τους δημιουργήσει παγκρεατίτιδα.

Η παγκρεατίτιδα είναι ο ιατρικός όρος που περιγράφει τη φλεγμονή του παγκρέατος. Το πάγκρεας βρίσκεται στο άνω μέρος της κοιλιάς, πίσω από το στομάχι και παίζει σημαντικό ρόλο στην πέψη.

Διαβάστε αναλυτικά τις υπόλοιπες τροφές που δεν πρέπει να τρώνε τα κατοικίδια σας στο News4Health.gr

#ΤΡΑΠΕΖΙ #ΤΡΟΦΕΣ #ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα