Γιατί τα σκυλιά δαγκώνουν παιδιά το καλοκαίρι

Την άνοιξη και το καλοκαίρι, όλοι τρέχουν έξω με τους σκύλους τους για να απολαύσουν τον ήλιο, αλλά μια νέα μελέτη δείχνει ότι υπάρχει ένα μειονέκτημα σε αυτό.

Τα σκυλιά έχουν την «τάση» να δαγκώνουν περισσότερα παιδιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες , σύμφωνα με τους ερευνητές του Nemours Children's Health.

Είναι δυνατόν να κρατήσουμε τόσο τα σκυλιά όσο και τα παιδιά πιο ασφαλή

και να παρέχουμε την κατάλληλη φροντίδα αν συμβεί, λένε οι ερευνητές.

Κάποια από αυτά είναι απλώς μια καλή υπενθύμιση, καθώς οι άνθρωποι είναι λιγότερο περιορισμένοι από ό,τι ήταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μια εποχή κατά την οποία πολλοί άνθρωποι υιοθέτησαν σκύλους και κουτάβια, σύμφωνα με τον ερευνητή Δρ Έντουαρντ Κάτερσον, τμηματάρχη παιδιατρικής πλαστικής χειρουργικής στο Nemours Children's Health στο Γουίλμινγκτον, Ντελ.

Στη μελέτη, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικής Παρακολούθησης Τραυματισμών των ΗΠΑ για να συλλέξουν δεδομένα για αρχεία ασθενών μιας δεκαετίας, από το 2010 έως το 2020.

Μεταξύ των περισσότερων από 152 εκατομμυρίων ασθενών, 46 εκατομμύρια παιδιά και το 0,08% αυτών των παιδιών μεταφέρθηκαν σε τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Περισσότερα από αυτά τα δαγκώματα συνέβησαν την άνοιξη και το καλοκαίρι, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σημαντική αύξηση των δαγκωμάτων από σκύλους μεταξύ των παιδιών την άνοιξη και το καλοκαίρι θα πρέπει να παρέχει στους φορείς και τα συστήματα δημόσιας υγείας, καθώς και στους φροντιστές, τις πληροφορίες που χρειάζονται για τη μείωση αυτών των τραυματισμών.

Ενώ μερικές φορές τα μικρά δαγκώματα μπορεί να αντιμετωπιστούν στο σπίτι.

Σε μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους, που μπορεί να είναι πιο ικανά να αποκρούσουν έναν σκύλο, αυτό μπορεί να σημαίνει περισσότερα δαγκώματα στα άκρα, το πόδι που δαγκώνουν ενώ τρέχουν να ξεφύγουν.

Τα μικρότερα παιδιά είναι πιο πιθανό να τα δαγκώσουν στο πρόσωπο ή στον κορμό. Τα νήπια τείνουν να έχουν περισσότερα τραύματα στο κεφάλι και το τριχωτό της κεφαλής.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπουσουλάνε στο έδαφος. Βρίσκονται στο επίπεδο του σκύλου όσον αφορά το πρόσωπο με το πρόσωπο, και εκεί μπορεί να συμβεί η μεγαλύτερη «ζημιά».

Τι συμβαίνει με τις γάτες

Τα δαγκώματα της γάτας μοιάζουν με μικρές υποδερμικές βελόνες που εγχέουν βακτήρια βαθιά κάτω από την επιφάνεια, ενώ τα δάγκωμα από δόντια σκύλων τείνουν να προκαλούν περισσότερο τραυματισμό από σκίσιμο και σύνθλιψη.

Συχνά στα επείγοντα περιστατικά, οι γιατροί συνήθως δεν ράβουν τις πληγές κλειστές επειδή είναι σημαντικό να μην παγιδεύονται πιθανά βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση.

Εάν το τραύμα είναι ανοιχτό, μπορεί να κάνουν μερικά ράμματα για να συγκρατήσουν το τραύμα.

Είναι διαφορετικό αν το τραύμα είναι σε κάποιο σημείο που παραμορφώνει, όπως στο πρόσωπο, οπότε το τραύμα θα συρραφεί και στη συνέχεια θα παρακολουθείται προσεκτικά.

Τι πρέπει να προσέχουν οι ιδιοκτήτες

Για αρχή, είναι σημαντικό οι ιδιοκτήτες σκύλων να διατηρούν τον έλεγχο των σκύλων τους. Αυτό σημαίνει να τα κρατούν πίσω από φράχτες ή με λουριά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους περαστικούς σχετικά με το να μην τα αγγίζουν.

Φυσικά, είναι επίσης σημαντικό οι γονείς να μαθαίνουν στα παιδιά τους να είναι ευγενικά με τα δικά τους - και όχι μόνο - σκυλιά.

Η έρευνα παρουσιάστηκε την 1η Μαΐου στη συνάντηση των Παιδιατρικών Ακαδημαϊκών Εταιρειών, στην Ουάσινγκτον.

Πηγή: stltoday.com

#ΣΚΥΛΙΑ #ΠΑΙΔΙΑ #ΔΑΓΚΩΜΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γιατί τα σκυλιά δαγκώνουν παιδιά το καλοκαίρι,