Κωστής Σαββιδάκης στο Dnews: «Χαρά και τιμή που βρέθηκα συνυποψήφιος με τον Bruce Willis»

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, Κωστής Σαββιδάκης, μιλά αποκλειστικά στο «Dnews».

Ο Κωστής Σαββιδάκης είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς και πολύ γνωστός, χάρη στις εξαιρετικές του ερμηνείες.

Ερμηνείες που του «χάρισαν» δικαιωματικά, το τίτλο ενός από τους καλύτερους ηθοποιούς εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Ρόδιος, παπά Γρηγόρης από την τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες» και βραβευμένος «Μαυρογένης» στην ταινία «Το Δείπνο του Βοσκού», Κωστής Σαββιδάκης,

μιλά στο «Dnews».

Μιλά για τη διεθνή διάκρισή του, τη σχέση του με τη θρησκεία, τα επόμενα βήματα αλλά και για τον λόγο που ακολούθησε το επάγγελμα του ηθοποιού. Κάτι που ξεκίνησε, όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν, από τα πολύ παιδικά του χρόνια. Ο ίδιος δοκιμάζεται και στο στίβο της πολιτικής ως υποψήφιος βουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας στα Δωδεκάνησα.

Αλλά μας μιλάει και για την ταινία θρησκευτικού περιεχομένου, «The Queen of Heaven - Η Βασίλισσα των Ουρανών», όπου θα συμμετέχει όπως είχε γράψει το «Dnews».

Φωτογραφία: Γιάννης Παρασύρης - Yannis Parasiris

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Κ. Σαββιδάκη με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας, θρησκευτικού περιεχομένου, «Το δείπνο του βοσκού», πείτε μας λίγα λόγια για την συμμετοχή σας στην συγκεκριμένη ταινία. Δεδομένου ότι απέσπασε 11 βραβεία και κερδίσατε το βραβείο Α ανδρικού ρόλου με συνυποψήφιο τον Bruce Willis, στο Global Film Festival - Los Angeles, πως νιώσατε μετά από μια τέτοια διάκριση έχοντας έναν τέτοιο «αντίπαλο»;

Καταρχάς αισθάνομαι ευλογημένος, και τυχερός, που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι εγώ ο Βοσκός, τα γυρίσματα έγιναν κάτω από δύσκολες συνθήκες, και ο χρόνος που πέρασε έως ότου βγει στους κινηματογράφους ήταν αρκετά μεγάλος, παρόλα αυτά, η αναμονή και οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν όταν φτάσαμε στο τελικό αποτέλεσμα. Η ταινία, αποσπώντας ήδη 66 διεθνή βραβεία σε κάποια από τα
μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, μας είχε δείξει ότι είναι μια ταινία που ο κόσμος - βλέποντάς την για ένα χρονικό διάστημα δωρεάν στο ιντερνέτ- την αγάπησε.

Καταλάβαμε λοιπόν ότι, ναι, είχε την δυνατότητα να σταθεί επάξια δίπλα σε ξένες διεθνείς παραγωγές και να διεκδικήσει μια καλή θέση ανάμεσά τους. Όσο για το δικό μου βραβείο, νοιώθω μεγάλη χαρά! Χαρά και τιμή που βρέθηκα συνυποψήφιος με έναν μεγάλο ηθοποιό όπως ο Bruce Willis, με την ταινία του Survive the Game. Η επίσημη πρεμιέρα μας έγινε στις 23 Απρίλιου, και στους κινηματογράφους θα βγει μετά τις εκλογές η ταινία.

Φωτογραφία: Γιάννης Παρασύρης - Yannis Parasiris

Φωτογραφία: Γιάννης Παρασύρης - Yannis Parasiris

Αναμένεται να γυριστεί μια νέα ταινία θρησκευτικού περιεχομένου με τίτλο «The Queen of Heaven - Η Βασίλισσα των Ουρανών». Ταινία στην οποία θα συμμετέχουν τόσο Έλληνες όσο και διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και σκηνοθέτη πάλι τον Γιάννη Στραβόλαιμο. Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για την ταινία αλλά και για τον ρόλο σας;

Ναι, «The Queen of Heaven - Η Βασίλισσα των Ουρανών» είναι το επόμενο σενάριο του Γιάννη Στραβόλαιμου, όπου αφορά την ζωή της Παναγίας μετά την σταύρωση του Κυρίου. Το μεγαλύτερο μέρος της θα γυριστεί στο Μαρόκο, σε ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο του κόσμου, και το μεγαλύτερο μέρος της θα είναι στα αγγλικά.

Έχουν ήδη κλείσει αρκετοί έλληνες και ξένοι ηθοποιοί, μεγάλα ονόματα, μεγάλοι καλλιτέχνες, και ανυπομονούμε να μπούμε σε αυτό το ταξίδι. Εγώ υποδύομαι τον καλό φαρισαίο, Ιωσήφ της Αριμαθαίας (Joseph of Arimathea ένας πολύ ωραίος ρόλος που ελπίζω και εύχομαι να ανταποκριθώ και να τον υποστηρίξω όσο καλύτερα μπορώ.

Πως έγινε η γνωριμία σας με τον σκηνοθέτη Γιάννη Στραβόλαιμο;

Η γνωριμία μας έγινε μέσο διαδικτύου, είχα δει την προηγούμενη ταινία που είχε κάνει πριν τον βοσκό και αρχίσαμε να ανταλλάζουμε γνώμες, εντυπώσεις, αντιρρήσεις, κτλ. Και από εκεί αρχίσαμε να μιλάμε για τον βοσκό.

Σας είδαμε να συμμετέχετε με μεγάλη επιτυχία τόσο στην ταινία «Το δείπνο του βοσκού», όσο και στην σειρά «Άγριες Μέλισσες» ενσαρκώνοντας τον ρόλο του παπά. Ποια είναι η σχέση σας με την θρησκεία, πιστεύετε; Θεωρείται πως είναι δύσκολο ένας ηθοποιός, ο οποίος δεν πιστεύει, να ενσαρκώσει έναν θρησκευτικό ρόλο;

Ναι πιστεύω, από μικρός ήμουν μέσα στην εκκλησία, πήγαινα και ως παπαδάκι. Αλλά νομίζω ότι η δουλεία μας δεν έχει να κάνει με το αν πιστεύεις η όχι για να υποδυθείς έναν παπά, αν ήταν έτσι, θα έπρεπε να σκοτώσεις για να υποδυθείς έναν δολοφόνο, όποτε όχι, δεν θεωρώ ότι πρέπει να είσαι αυτό που υποδύεσαι, αλλά πρέπει να μελετάς καλά τον ρόλο, να τον εμπιστεύεσαι, και αυτός θα σε οδηγήσει εκεί που πρέπει.

Για ποιους λόγους ακολουθήσατε τον χώρο της υποκριτικής. Ποιο ήταν το πρώτο ερέθισμα; Τι σημαίνει για εσάς η λέξη «τέχνη»;

Γιατί με γοητεύει να περιπλανιέμαι σε άλλες εποχές, σε άλλα μέρη, με άλλους ανθρώπους, γιατί μου επιτρέπει να ζω σαν σε όνειρο, να ταξιδεύω στον χρόνο και να ανακαλύπτω όμορφες εικόνες, όμορφους ανθρώπους, και να ζω ανάμεσα σε ήρωες που γνώρισα μέσα από αφηγήσεις, μέσα από αναγνώσεις. Γιατί αυτό είναι τέχνη, να κάνεις εικόνες, τραγούδι, χορό τις λέξεις. Το πρώτο ερέθισμα ήταν μια θεατρική παράσταση που είχα δει όταν ήμουν 7 ετών.

Θέατρο, κινηματογράφος ή τηλεόραση;

Θα τα βάλω με την σειρά που τα προτιμώ, και θα προσθέσω και την διαφήμιση, που θεωρώ ότι είναι μεγάλη τέχνη να μπορείς να αφηγηθείς σε δευτερόλεπτα μια ιστορία και να γίνει κατανοητή.

1) Διαφήμιση
2) Κινηματογράφος
3) Τηλεόραση
4) Θέατρο

Ποια τα επόμενα σχέδια σας;

Πέρα από τα γυρίσματα της ταινίας «The Queen of Heaven - Η Βασίλισσα των Ουρανών» όπου αναμένουμε να αρχίσουν προς το τέλος Οκτωβρίου, συζητάω για ένα σίριαλ που θα πάει για την επόμενη σεζόν, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πω περισσότερα, και κατεβαίνω στις εκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας - Ζωή Κωνσταντόπουλου, στα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή, 23 Απριλίου, 2023 πραγματοποιήθηκε Avant Premiere της ταινίας, «Το Δείπνο του Βοσκού», όπου «έδωσαν» το παρόν οι :

Κωστής Σαββιδάκης Γιάννης Στραβόλαιμος Εύη Καραδήμα Γιάννης Κασσης Κων/νος Κωνσταντόπουλος Ζωή Κωνσταντοπούλου Λευτέρης Τσάτσης Μιχάλης Αεράκης Πέτρος Τριανταφυλλόπουλος Τεό Θεοδωρίδης Σπύρος Μπιμπίλας

Και πολλοί άλλοι.

#ΚΩΣΤΗΣ_ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ #ΗΘΟΠΟΙΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κωστής Σαββιδάκης, Dnews, Χαρά, Bruce Willis,kostis savvidakis, Dnews, chara, Bruce Willis