Γεραπετρίτης: Οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τον πολίτη

«Κάθε πολίτης θα μπορεί να γνωρίζει ξεκάθαρα την εικόνα της δημόσιας διοίκησης» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, για το νομοσχέδιο του επιτελικού κράτους, στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Ο ίδιος χαρακτήρισε “τομή” το συγκεκριμένο νομοσχέδιο λέγοντας πως “οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τον πολίτη”.

Ειδικότερα ως προς τις παρεμβάσεις για την κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι αλλάζει συνολικά το μοντέλο διοίκησης. Το υπουργικό συμβούλιο

από όργανο νομιμοποίησης προειλημμένων αποφάσεων, αποκαθίσταται ως καίριο φόρουμ παραγωγής πολιτικής, με συλλογικές διαδικασίες, με οργανόγραμμα, με πρόγραμμα το οποίο θα λειτουργεί στο πλαίσιο της κυβέρνησης.

Σχετικά με τους μετακλητούς υπαλλήλους τόνισε πως με τις προωθούμενες ρυθμίσεις οι μετακλητοί στην προεδρία του πρωθυπουργού μειώνονται σε 100 απο 120 που είναι σήμερα και γενικότερα όπως είπε ο αριθμος μειώνεται απο 770 σε 695.
Σχετικά με την κατάργηση των έξι ελεγκτικων μηχανισμών και την δημιουργία της Αρχής Διαφάνειας είπε πως πως δεν υπάρχει “συγκεντρωτικό κράτος” και πως η συγκεκριμένη Αρχή θα συμβάλει καθοριστικά στην οικονομία κλίμακος και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Νωρίτερα, η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου διερωτήθηκε αν ο υπουργός θα ελέγχει το υπουργείο του πλήρως απο τον θεσμό του υπηρεσιακού γενικού γραμματέα και αν αυτό είναι συνδεδεμένο με την Ευρωπαική νομοθεσία.
Απαντώντας ο αρμόδιος υπουργός ξεκαθάρισε πως οι προωθούμενη ρύθμιση είναι κατά τα Ευρωπαικά πρότυπα και πως ο υπουργός παραμένει αυτόνομος στα καθήκοντα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα