Το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους απαγορεύεται από το 1856 - Δείτε το ΦΕΚ του... Όθωνα!

Μετά την εγκύκλιο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που απέστειλε προς τις Περιφέρειες και τους φορείς του Δημοσίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, ισχύει στην Ελλάδα από το 1856!

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), το κάπνισμα, ενεργητικό και παθητικό, αποτελεί υγειονομική βόμβα και μέγιστο ζήτημα Δημόσιας Υγείας. Την ίδια στιγμή, τονίζεται η σημασία της απαγόρευσης του

καπνίσματος σε δημόσιες υπηρεσίες και κοινόχρηστους χώρους δίνοντας στη δημοσιότητα το ΦΕΚ του Βασιλικού Διατάγματος του Όθωνα, με το οποίο απαγορεύθηκε για πρώτη φορά το κάπνισμα.

«Η Ελλάδα παρουσιάζει την υψηλότερη αναλογία καπνιστών μεταξύ των δυτικοευρωπαϊκών χωρών (37,6%). Και το οξύμωρο είναι ότι στην χώρα μας η απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους έγινε για πρώτη φορά το έτος 1856 με Βασιλικό Διάταγμα του Όθωνα» αναφέρουν τα μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Δείτε το ΦΕΚ του 1856, επί Όθωνα1856, επί Όθωνα

Keywords
Τυχαία Θέματα