Γεραπετρίτης: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε επίθεση από ξηρά, θάλασσα ή αέρα

΄Ότι η Ελλάδα «είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε επίθεση από ξηρά, θάλασσα ή αέρα» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης

«Υπό τις συνθήκες αυτές δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγικός διάλογος με την Τουρκία» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. «Είναι αυτονόητο ότι την ίδια στιγμή που έχουμε βεβήλωση μνημείων, που έχουμε υπερπτήσεις πάνω από τον ελληνικό χώρο κυριαρχίας, όταν έχουμε τέτοιου τύπου επιθετικές δηλώσεις, διάλογος ο οποίος θα φέρει αποτελέσματα, δεν μπορεί

να υπάρξει» ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα και οι Ένοπλές της Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε επίθεση από την τουρκική πλευρά είτε πρόκειται για «υβριδική» όπως χαρακτήρισε την εργαλειοποίηση των προσφύγων στα ελληνικά σύνορα είτε επί του πεδίου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Επικρατείας, ανέφερε:« Είμαστε απολύτως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε μορφή λεκτικής ή άλλης επίθεσης προφανώς και στο πεδίο, είτε πρόκειται για μορφές υβριδικού πολέμου όπως αυτές που βιώσαμε το 2020 με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, είτε οποιαδήποτε άλλη πρόκληση που μπορεί να υπάρξει εκ μέρους της Τουρκίας, από ξηράς, από θαλάσσης ή από αέρος. Είμαστε σε μια εξαιρετικά ικανή κατάσταση, διπλωματική και επιχειρησιακή, και δεν επηρεαζόμαστε».

Σχετικά με το πως θα μπορούσε να επανεκκινήσει ένας διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε: «Είναι ολοφάνερο ότι για να υπάρξει διάλογος με αποτέλεσμα και όχι μόνο για το θεαθήναι, θα πρέπει να στηρίζεται σε δυο παραδοχές. Να μην υπάρχει εμπρηστική ρητορική η επιθετικές ενέργειες και να υπάρχει μια κοινή βάση διεθνούς δικαίου πάνω στην οποία στηριζόμαστε. Όσο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές, είναι αυτονόητο ότι διάλογος ουσιαστικός δεν μπορεί να υπάρξει», εξήγησε, λέγοντας πως «θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τους ανοικτούς διαλόγους επικοινωνίας», αλλά «θα πρέπει να υπάρξει μια αμοιβαία κατανόηση, δεν μπορούμε να πορευόμαστε μόνοι μας με τα αυτονόητα».

#ΓΙΩΡΓΟΣ_ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ #ΕΝΟΠΛΕΣ_ΔΥΝΑΜΕΙΣ #ΕΛΛΑΔΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα