Γεωργιάδης: Ικανοποιητική η πρεμιέρα στο άνοιγμα της εστίασης (vid)

Ικανοποιητικά είναι τα πρώτα στοιχεία από το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης ως προς την κίνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν ολοκληρωθεί, αλλά θα χρειαστούν λίγες μέρες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την προκαταβολή φόρου στο 50% και την ανέβασε στο 100%

Σχολιάζοντας τη χθεσινή παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, "Μένουμε Όρθιοι" και την πρόταση για τη μείωση της προκαταβολής φόρου σημείωσε ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την προκαταβολή φόρου στο 50% και την ανέβασε στο 100%. Τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το ακριβές ποσοστό της μείωσης της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και η μείωση αυτή θα αφήσει ικανοποιημένη την αγορά".

Για το αίτημα για περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 6%, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά και "μια περαιτέρω μείωση στο 6% θα δημιουργούσε δημοσιονομικό πρόβλημα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο", ενώ για την εκ περιτροπής εργασία, παρέπεμψε στους ελέγχους του υπουργείου Εργασίας. Αναφερόμενος στο θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, είπε ότι ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός για τον δεύτερο κύκλο ανέρχεται σε 1,34 δις ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα