Γεωργαντάς στα dikaiologitika.gr: Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια τις προσλήψεις που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

“Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια τις προσλήψεις που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ” δηλώνει στα dikaiologitika ο τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ, Γιώργος Γιωργαντάς επισημαίνοντας ότι το μισθολογικό κόστος έχει εκτιναχθεί στα 650 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Ο βουλευτής της ΝΔ, εκτιμά επίσης ότι ο λαός καταλαβαίνει πλέον τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την υπόθεση

της Νοβάρτις κι ότι οι αντιδράσεις των πολιτών απο την Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζονται πλέον με την πλήρη αδιαφορία και απαξίωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως από τη Βόρειο Ελλάδα καταλογίζουν στη ΝΔ πως υποκινεί τις αντιδράσεις των πολιτών για την Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι οι αντιδράσεις των πολιτών φθίνουν το τελευταίο διάστημα. Εσείς ως Βορειοελλαδίτης τι εικόνα εισπράττεται από την επαφή σας με τους πολίτες;

Σε όλη την Ελλάδα και πολύ περισσότερο στη Μακεδονία υπάρχει μία γενικευμένη και συνεχόμενη αποδοκιμασία προς τα κυβερνητικά στελέχη λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι αντιδράσεις των πολιτών δεν είναι πάντα ίδιες και βεβαίως είναι καταδικαστέες, όσες ξεπερνούν τα όρια της διαμαρτυρίας και οδηγούν σε ακραίες συμπεριφορές. Όμως αυτό που εγώ διαπιστώνω είναι ότι η διαμαρτυρία αυτή εκδηλώνεται με τον πλέον έντονο τρόπο μέσω της πλήρους αδιαφορίας και απαξίωσης των κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αυτά επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα. Οι εικόνες των άδειων αιθουσών, ενώ μιλούν κορυφαίοι υπουργοί της Κυβέρνησης, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της πρωτόγνωρης αυτής αποδοκιμασίας προς πολιτικό κόμμα. Είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Μακεδονίας περιμένει την ώρα της κάλπης για να τιμωρήσει πολιτικά αυτούς που αδιαφόρησαν πλήρως για τα πιστεύω και τις θέσεις τους σε ένα τόσο κορυφαίο εθνικό ζήτημα.

Την υπόθεση της Νοβάρτις την έχετε παρακολουθήσει πολύ στενά δεδομένου ότι υπήρξατε μέλος της προανακριτικής επιτροπής. Το θέμα έχει επανέλθει με την άρση της ασυλίας του Α. Λοβέρδου. Ποια είναι η εκτίμηση σας για την κατάληξη της υπόθεσης;

Στην υπόθεση Novartis και στη διαδικασία η οποία μέχρι σήμερα ακολουθήθηκε προκύπτουν πάρα πολλά ερωτήματα σε σχέση με την αξιοπιστία των μαρτύρων αλλά και τα χρονικά σημεία κατά τα οποία κινήθηκε η Δικαιοσύνη. Έχουμε το δεδομένο των τεσσάρων αρχειοθετήσεων, πλην όμως κανείς από την Κυβέρνηση δεν θεώρησε υποχρέωση του να ζητήσει μία συγγνώμη για τον διασυρμό αυτών των προσώπων, ο οποίος ξεκίνησε με την απαράδεκτη αρχική δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου. Χωρίς να μένω στους νομικούς ισχυρισμούς των φερόμενων ως εμπλεκομένων , η αξιολόγηση των μέχρι τώρα αποδεικτικών στοιχείων είναι ιδιαίτερα αδύναμη και ανίσχυρη να δημιουργήσει έστω και ενδείξεις ενοχής. Όσοι έχουν επιλέξει το κλίμα διχασμού και όξυνσης εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων θα πρέπει να ξέρουν ότι ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματα του και δεν θα τους ακολουθήσει σε αυτόν τον δρόμο.

Ως τομεάρχης δημόσιας διοίκησης της ΝΔ έχετε υπολογίσει πόσες προσλήψεις έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι δύσκολο να υπολογίσει κανείς τις προσλήψεις που έχει κάνει αυτή η Κυβέρνηση ειδικότερα στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, είτε μέσω τροπολογιών «κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης», είτε μέσω μη αντικειμενικών διαδικασιών. Είναι όμως ξεκάθαρη η πολύ μεγάλη αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων αλλά και των συμβασιούχων γενικότερα. Αυτό όμως που αποδεικνύει περίτρανα τον εκτροχιασμό στον οποίο έχει οδηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δημόσια Διοίκηση είναι η αύξηση του μισθολογικού κόστους, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του προϋπολογισμού , αυτή ανέρχεται σε 650 εκατομμύρια το χρόνο. Τα χρήματα αυτά τα πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι για ένα Δημόσιο το οποίο θεωρητικά τα προηγούμενα χρόνια έπρεπε να περιορίζεται , καθώς ίσχυε ο κανόνας αποχωρήσεων – προσλήψεων 5 προς 1 και μέχρι πέρυσι 3 προς 1.

Συνεχώς η ΝΔ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές προσλήψεις ημετέρων στο δημόσιο τομέα. Εσείς ως κυβέρνηση τι θα πράξετε με αυτούς τους εργαζόμενους;

Η Κυβέρνηση επιχειρεί μέσα από μη νόμιμες παρατάσεις συμβάσεων να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους και να τους δημιουργήσει μια ψεύτικη προσδοκία μονιμοποίησης με μόνο στόχο την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Γνωρίζει ότι όλες αυτές οι μη νόμιμες διαδικασίες δεν μπορούν να οδηγήσουν σε προσλήψεις όπως τις προβλέπει ο νόμος 2190/1994 του ΑΣΕΠ και εκμεταλλεύονται την αγωνία και την ανάγκη των εργαζομένων. Η Νέα Δημοκρατία ρητά δηλώνει ότι αυτό που είναι αναγκαίο είναι η εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας, για όποιον επιθυμεί να προσληφθεί στο Δημόσιο, είτε ως μόνιμος υπάλληλος, είτε ως συμβασιούχους. Η τήρηση των κανόνων αυτών δεν είναι δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αποτελεί βούληση της ίδιας της κοινωνίας η οποία απαιτεί την εξάλειψη κάθε αδικίας και αναξιοκρατίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ταυτίσει την δημόσια διοίκηση με τις νέες προσλήψεις. Για τη ΝΔ ποιο είναι το πλάνο για την δημόσια διοίκηση.

Το αφήγημα του ίδιου του Πρωθυπουργού της χώρας για την επιστροφή των Ελλήνων που ξενιτεύτηκαν αυτά τα χρόνια λόγω της κρίσης είναι ότι θα μπορέσει να προβεί σε νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. Ένα τέτοιο αφήγημα είναι απολύτως καταστροφικό για τη χώρα και περνά ένα λάθος μήνυμα προς τους νέους μας. Η Νέα Δημοκρατία δεν ταυτίζει τις προσλήψεις με την ανάγκη υπάρξεως και λειτουργίας μιας ποιοτικής, αποτελεσματικής και ανεξάρτητης από τα κόμματα δημόσιας διοίκησης και φυσικά δεν θα εργαλειοποιήσει, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημόσια Διοίκηση για πολιτικές σκοπιμότητες. Το Δημόσιο οφείλει να μεταβεί σε μια επόμενη φάση ηλεκτρονικής πια διακυβέρνησης με στόχο τη γρηγορότερη και ποιοτικότερη ωφέλεια για τον Έλληνα φορολογούμενο. Οι προσλήψεις που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια οφείλουν να ιεραρχηθούν με βάση τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου και ταυτόχρονα να γίνουν με τέτοιο τρόπο που να μην υπάρχει καμία σκιά για την αξιοκρατία και την αντικειμενικότητα στην επιλογή του προσωπικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα