Ασάνζ κατά Ισημερινού: Διαδίδουν ψέματα για τη συμπεριφορά μου στην πρεσβεία

Τίποτα δεν αφήνει να πέσει... κάτω η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει αναλάβει την αμυντική γραμμή του Τζούλιαν Ασάνζ.

Λίγες ώρες μετά τις βαριές κατηγορίες της κυβέρνησης του Ισημερινού ότι ο ιδρυτής του ενοχλητικού ιστότοπου αποπειράθηκε να δημιουργήσει «κέντρο κατασκοπείας» μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο κι έκανε βρωμιές στο διαμέρισμα όπου είχε βρει καταφύγιο σχεδόν επί επτά χρόνια, η δικηγόρος Τζένιφερ Ρόμπερτσον πέρασε στην αντεπίθεση.

Απαντώντας στον πρόεδρο της λατινοαμερικάνικης χώρας Λενίν Μορένο,

ο οποίος επικαλέστηκε ότι ανακάλεσε το πολιτικό άσυλο που είχε παραχωρηθεί στον Ασάνζ εξαιτίας της απρεπούς συμπεριφοράς του, η 38χρονη δικηγόρος δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο «Sky News»:

«Η κυβέρνηση του Ισημερινού διαδίδει ψέματα για τη συμπεριφορά του Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του στο Λονδίνο... Ο Ισημερινός απηύθυνε εξωφρενικές κατηγορίες σε βάρος του τις τελευταίες ημέρες για να δικαιολογήσει την παράνομη επέμβαση της βρετανικής αστυνομίας στην πρεσβεία», δήλωσε η ξανθιά δικηγόρος και πρόσθεσε:

«Ο Aσάνζ είχε «πολύ δύσκολη περίοδο» από τότε που ο πρόεδρος του Ισημερινού ανέλαβε τα προεδρικά καθήκοντά του το 2017».

Keywords
Τυχαία Θέματα