Γάλα: Τα φώτα των σούπερ μάρκετ χαλάνε τα θρεπτικά συστατικά του!

Διεθνής έκθεση καταδεικνύει πως τα φώτα των σούπερ μάρκετ και του σπιτιού προκαλούν ταχεία βλάβη στα θρεπτικά συστατικά που έχει το γάλα.

Βάσει της έκθεσης, η βλάβη στις θρεπτικές τιμές προέρχεται από όλa τa φώτα, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού LED και του φωτισμού φθορισμού. Όσον αφορά στα βασικά συστατικά που αλλοιώνονται μεταξύ αυτών είναι η βιταμίνη Α, η βιταμίνη D και η ριβοφλαβίνη.

Αναλυτικά, η έκθεση «Packaged Foods Should Be Kept in the Dark: Consumers Shouldn't Be» («Συσκευασμένα τρόφιμα πρέπει να φυλάσσονται

στο σκοτάδι: Οι καταναλωτές όχι») καταδεικνύει ότι το φως οποιασδήποτε μορφής υποβαθμίζει τη φρεσκάδα, τη διατροφική αξία και τη σταθερότητα του προϊόντος, οδηγώντας σε ταχύτερη αλλοίωση. Μάλιστα το γάλα μπορεί να έχει χειρότερη γεύση ή οσμή μετά από μόλις 15 λεπτά φωτός.

«Γνωρίζουμε εδώ και πολλές γενιές ότι το φως έχει αρνητικό αντίκτυπο στα τρόφιμα. Παρόμοια με τον τρόπο που τα ρούχα εξασθενίζουν στον ήλιο ή το δέρμα καίγεται, η έκθεσή μας δείχνει ότι μια ποικιλία συσκευασμένων προϊόντων επηρεάζεται αρνητικά από την έκθεση σε φωτισμό όλων των ειδών και πολύ πιο γρήγορα από ότι αντιλαμβάνεται ο μέσος καταναλωτής», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Noluma, της εταιρείας που πραγματοποίησε και την έκθεση, Ντίβια Τσόπρα.

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε «Σήμερα, οι καταναλωτές περιμένουν περισσότερο από τους εμπόρους λιανικής πώλησης και τα εμπορικά σήματα από ποτέ και αναμένουν ότι τα αγαπημένα τους προϊόντα θα παραμείνουν φρέσκα και θα περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που υποσχέθηκαν στην ετικέτα, μέχρι την ημερομηνία λήξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα