Φθινοπωρινές εκπτώσεις 2019, Black Friday, Cyber Monday: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

«Προ των πυλών» βρίσκονται οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, οι οποίες θα έχουν διάρκεια 15 ημέρες και θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, συνιστά προσοχή στις επιχειρήσεις, καθώς θα πρέπει να τηρούνται τα παρακάτω:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση, είναι υποχρεωτική.

- Επιτρέπεται και η αναγραφή

και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

- Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

- Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η «Black Friday» για φέτος είναι στις 29 Νοεμβρίου. Ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, αλλά λόγω της επιτυχίας που γνώρισε, έγινε θεσμός που υιοθέτησαν και άλλες χώρες, όπως Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Δανία και άλλες. Κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι στην «Black Friday».

Παράλληλα, η Cyber Monday για φέτος πέφτει στις 2 Δεκεμβρίου. Ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2005, με στόχο να ενθαρρύνει τον κόσμο να ψωνίζει online.

Keywords
Τυχαία Θέματα