Κρίσιμη συνάντηση αύριο Βρούτση με ΑΔΕΔΥ

Την απόσυρση της διάταξης του νόμου 4557/2018 που ορίζει οτι μέχρι την 1η Νοεμβρίου τα συνδικάτα πρέπει να δηλώνουν σε ειδική πλατφόρμα τα ατομικά στοιχεία των μελών τους θα ζητήσει αύριο η ΑΔΕΔΥ στην συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Σε περίπτωση που δεν δηλώσουν τα μέλη τους τότε υποβάλλονται πρόστιμα. Ειδικότερα σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ

«η ρύθμιση του Ν.4557/18 που υποχρεώνει τα εργατικά σωματεία να αυτοφακελώνονται στο TAXISNet, συνδέοντάς τα έμμεσα με το μαύρο χρήμα από εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, είναι απαράδεκτη και πρέπει τώρα να αποσυρθεί. Αποτελεί τεράστια πρόκληση να αντιμετωπίζονται τα συνδικάτα ως «εγκληματικές οργανώσεις που ξεπλένουν μαύρο χρήμα ή χρηματοδοτούν την τρομοκρατία».

Σύμφωνα με τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης 4557/2018, «Πρόληψη και καταστολή της νοµιµοποίησης εσόδων από εγκληµατικές δραστηριότητες και της χρηµατοδότησης της τροµοκρατίας (ενσωµάτωση της Οδηγίας 2015/849/ΕΕ) και άλλες διατάξεις» τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων υποχρεούνται να καταγράψουν σε ειδική πλατφόρμα, με τίτλο “Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων” (ΚΜΠΔ), τα ατομικά στοιχεία των μελών των προεδρείων τους.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων αυτών είναι η 1η Νοέμβρη. Έπειτα ακολουθεί πρόστιμο 10.000 ευρώ ενώ για όσους επιμένουν να μην «συμμορφώνονται» τα πρόστιμα διπλασιάζονται. Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ πρόκειται για μια απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια, που αντιμετωπίζει τα συνδικάτα ως εν δυνάμει «εγκληματικές οργανώσεις», χώρους που γίνεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα