Ευρωεκλογές 2019: Σταθερή διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις 8 - 9 μονάδες δίνει η Politico

Σταθερά περίπου στις 8 μονάδες είναι η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές 2019, με «χαλαρή» νίκη της ΝΔ σύμφωνα με την politico.eu.

Αλλάζουν συνέχεια τα ποσοστά που δίνει η politico.eu για τις ευρωεκλογές της Κυριακής στα δυο μεγάλα κόμματα της Ελλάδας, Νέα Δημοκρατία

και ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά ωστόσο να μην αλλάζει πολύ. Στα αποτελέσματα της Τετάρτης, η politico έδινε ένα ποσοστό 34,8% στη ΝΔ που το μεσημέρι της Παρασκευής ανέβηκε με μια μικρή διαφορά του 0,28% στο 35,08%. Αντίστοιχα, την Τετάρτη στον ΣΥΡΙΖΑ έδινε 26,2% και το μεσημέρι της Παρασκευής, με αύξηση του 0,29%, το ποσοστό αυτό ανέβηκε στα 26,49%. Η διαφορά λοιπόν που την Τετάρτη ήταν στο 8,6%, την Παρασκευή έγινε 8,59%, δείχνοντας μια «άνετη» νίκη στη ΝΔ, σύμφωνα πάντα με την politico.eu.

Τα ποσοστά αυτά σε έδρες μεταφράζονται σε 9 στη Νέα Δημοκρατία και 7 στον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή με 2 έδρες έκαστο και τέλος στο ΚΚΕ με 1.

Για τις ευρωεκλογές 2019, το politico.eu «πιάνει» και οπτικοποιεί σε γραφήματα τις τάσεις των Ευρωπαίων. Δείτε τα παραπάνω αποτελέσματα σε μια εικόνα:

Δείτε το άρθρο μας για τα αποτελέσματα της politico.eu της Τετάρτης εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα