Ερώτηση Λοβέρδου σε Δένδια για το θρίλερ με τα δύο τάνκερ: «Γιατί γίνεται λόγος για αντίποινα;»

Ερώτηση για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σχετικά με την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο από Ιρανούς κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος.

Ειδικότερα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ζητά να μάθει ποια είναι η κατάσταση της υγείας των μελών των πληρωμάτων των δύο πλοίων μετά την καταδρομική έφοδο στα δύο τάνκερ, πράξη για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη

οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν.

Παράλληλα, ερωτά να πληροφορηθεί τις πραγματικές συνθήκες του περιστατικού. «Ενώ πράγματι φαίνεται ότι πρόκειται για πράξεις κρατικής πειρατείας, για ποιους λόγους στον Τύπο γίνεται λόγος για αντίποινα;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Τέλος, ο τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ρωτά τον κ. Δένδια αν τίθεται εν τέλει θέμα ασφαλούς διέλευσης κάθε ελληνικού πλοίου από την περιοχή του Κόλπου.

Η ερώτηση του κ. Λοβέρδου προς τον υπουργό Εξωτερικών έχει ως εξής:

Θέμα: «Βίαιη κατάληψη δύο ελληνικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο».

Κύριε Υπουργέ,

Διαβάζοντας στον Τύπο αλλά κυρίως στο διάβημα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη βίαιη κατάληψη δύο ελληνικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο.

Ερωτάσθε:

1. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας των μελών των πληρωμάτων των δυο πλοίων;

2. Περί τίνος ακριβώς πρόκειται; Ενώ πράγματι φαίνεται ότι πρόκειται για πράξεις κρατικής πειρατείας, για ποιους λόγους στον Τύπο γίνεται λόγος για αντίποινα;

3. Τίθεται εν τέλει θέμα ασφαλούς διέλευσης κάθε ελληνικού πλοίου από την περιοχή ;

Αθήνα, 27 Μαΐου 2022

Ο ερωτών

#ΑΝΔΡΕΑΣ_ΛΟΒΕΡΔΟΣ #ΙΡΑΝ #ΤΑΝΚΕΡ #ΠΕΡΣΙΚΟΣ_ΚΟΛΠΟΣ #ΝΙΚΟΣ_ΔΕΝΔΙΑΣ #ΠΑΣΟΚ__ΚΙΝΑΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερώτηση Λοβέρδου, Δένδια, Γιατί,erotisi loverdou, dendia, giati