Λαμία: Πυκνώνουν τα περιστατικά εμφάνισης φιδιών στην πόλη

Στο πλαίσιο της παροχής βοήθειας προς πολίτες, το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε δύο κλήσεις από πολίτες που βρέθηκαν «αντιμέτωποι» με τα όχι και τόσο συμπαθή ερπετά.

Όπως αναφέρει το Lamiareport.gr, η πρώτη έγινε από πολυκατοικία χαμηλά στην οδό Διάκου και λίγο αργότερα στη συνοικία των Καλυβίων (Νεάπολη) κοντά στο Στρατόπεδο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι αιτίες του – δικαιολογημένου – φόβου των πολιτών, είχαν εξαφανιστεί.

Πολύ πρόσφατα σημειώθηκαν στη Λαμία κι άλλα αντίστοιχα περιστατικά.

Συμβουλές

σε περίπτωση που αντιμετωπίσουμε φίδι

Με την ευκαιρία της νέας εμφάνισης φιδιών σε κατοικημένες περιοχές το lamiareport τονίζει την ανάγκη καθαρισμού των διαφόρων οικοπέδων από χόρτα που γίνονται φωλιές για φίδια αλλά και τρωκτικά.

Επίσης τονίζεται ότι η πλειοψηφία των φιδιών στην Ελλάδα είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο με εξαίρεση την οχιά που κι εκείνη όμως δεν επιτίθεται ποτέ χωρίς αιτία. Τα δεκάδες περιστατικά με δαγκώματα, έχουν σημειωθεί στη συντριπτική τους πλειοψηφία στη φύση, κατά τη διάρκεια γεωργικών εργασιών που κατά λάθος οι άνθρωποι πατάνε ή χτυπάνε το φίδι.

Σε περίπτωση που δείτε φίδι, αν μπορείτε να τα ξεχωρίζετε, ενεργήστε ανάλογα για την απομάκρυνσή τους στη φύση. Σε διαφορετική περίπτωση καλέστε σε βοήθεια να γίνει από άνθρωπο που γνωρίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαμία, Πυκνώνουν,lamia, pyknonoun