ΕΟΠΥΥ: Εως τέλος του 2018 τα φάρμακα χωρίς συμμετοχή στους πυρόπληκτους

Σε συνέχεια των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν για την στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, γίνεται γνωστό με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ ότι στους πληγέντες εξακολουθούν να χορηγούνται τα φαρμακευτικά είδη με μηδενική συμμετοχή, μέχρι τις 31.12.2018.

Ο

ιατρός κατά τη συνταγογράφηση φαρμάκων θα επιλέγει μηδενική συμμετοχή αναφέροντας στα σχόλια της συνταγής, ότι πρόκειται για πληγέντες από πυρκαγιά και θα επισυνάπτει αντίγραφο σχετικής βεβαίωσης από δημόσια αρχή (αστυνομία, πυροσβεστική ή δήμο) ότι διέμεναν σε κατάλυμα στις πληγείσες περιοχές τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

H βεβαίωση θα υποβάλλεται από το φαρμακοποιό με την εκτελεσμένη συνταγή. Παράλληλα, οι αρμόδιες ΠΕΔΙ παρακαλούνται να διαβιβάσουν τα στοιχεία των πληγέντων, (ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ), που έχουν συγκεντρώσει, από τις αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία , πυροσβεστική ή δήμο) στην υπηρεσία της ΗΔΙΚΑ, και του edapy, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν με το υπ’αριθμ.πρωτ. ΔΒ4Γ/Γ55/16/οικ.31059/27-7-2018.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις που έχουν καταστραφεί τα βιβλιάρια ασθένειας και δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί, αυτό θα αναφέρεται σε υπεύθυνη δήλωση που θα συμπληρώνει ο ασθενής ή ο εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος και οι φαρμακοποιοί θα εκτελούν τις συνταγές χωρίς την επίδειξη βιβλιαρίου, επισυνάπτοντας την σχετική υπεύθυνη δήλωση. Για τη συνταγογράφηση φαρμάκων στους ανωτέρω ασθενείς (μέχρι την έκδοση νέων βιβλιαρίων), θα μπορούν οι ιατροί, µε την κάθε φορά ρητή και ειδική συγκατάθεση του ασθενούς, να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τυχόν προηγούμενης φαρμακευτικής αγωγής που έχει καταχωρηθεί από άλλους ιατρούς στο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, για τον προσδιορισµό της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής. Οι ιατροί επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά αποκλειστικά για τον ως άνω σκοπό.

Keywords
Τυχαία Θέματα