Μοναδικά τοπία και αρκούδα στο Περιβόλι της Πίνδου

12:03 21/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα Γρεβενά και κυρίως τα ορεινά χωριά της Πίνδου, ανήκουν στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς για τους λάτρεις του χιονιού και της φύσης. Μεταξύ αυτών και το Περιβόλι όπου αυτές τις ημέρες είναι χιονισμένο και προσφέρεται για μια χειμερινή βόλτα. Όμως, δεν είναι μόνο οι φυσιολάτρες και οι λάτρεις του χιονιού αυτοί που επισκέφθηκαν για να απολαύσουν το μοναδικό τοπίο του γραφικού χωριού αλλά και η καφέ αρκούδα που αναζητούσε λίγη τροφή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ

Λάρισας ο κ. Μιχάλης Μούχας ένας από τους τέσσερις εναπομείναντες κατοίκους του ορεινού χωριού όπου εδώ και λίγα χρόνια διαβεί μόνιμα στο Περιβόλι μαζί με την σύζυγο του, τον Πέτρο Καρέτσο και τον φύλακα του χωριού Γιάννη Σαϊτη ενώ τα Σαββατοκύριακα επισκέπτονται το χωριό και πολλοί άλλοι. Για τις ανάγκες αυτών ανοίγει και ένα από τα καταστήματα του χωριού που λειτουργεί ως ταβέρνα και το ξενοδοχείο “Βάλια Κάλντα”.

Η επίσκεψη της καφέ αρκούδας δεν ξάφνιασε του κατοίκους του Περιβολίου που έχουν συνηθίσει να βλέπουν στους δρόμους του χωριά τα τελευταία χρόνια αρκούδες να κάνουν βόλτα στους δρόμους και να αναζητούν τροφή.

“Για μας δεν είναι πρόβλημα να έρχεται η αρκούδα στο χωριό, ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να σε πειράξει αν δεν την πειράξεις. Αυτό συμβαίνει τώρα που δεν υπάρχει τρόπος να βρει τροφή και σε λίγες ημέρες θα πέσει σε χειμέρια νάρκη. Όπως και να έχει εμάς μας αρέσει αυτό που βλέπουμε, είπε, ο κ. Μούχας που μας μετέφερε την εικόνα που αντικρίζει κανείς αυτές τις ημέρες πηγαίνοντας στο Περιβόλι αλλά και πως περνούν οι ίδιοι την καθημερινότητα τους”.

Η αγάπη για την φύση και το χωριό ήταν αυτά που οδήγησαν τον ίδιο και την σύζυγο του να εγκαταλείψει τον κάμπο της Θεσσαλίας και να μείνει μόνιμα στο Περιβόλι.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα