Έτσι εμπλέκουν Αλεξούι-Ρούντολφ με Γλύκα-Η διαμάχη&οι "μεταγραφές" της νύχτας

Πολύωρη ήταν η διαδικασία προσωποκράτησης των Αλέξη Μαυρομιχάλη και Ντίντι Ρούντολφ οι οποίοι συνελήφθησαν τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου ως ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας του Γλύκα που διαπράχθηκε το 2017 στους Αγίους Ομολογητές στη Λευκωσία. Οι δυο τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση. 

Οι δυο εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο όπου πάνοπλοι αστυνομικοί και ισχυρή αστυνομική δύναμη φρουρούσαν τον χώρο. Και οι δυο εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους στην διαδικασία της προσωποκράτησης. 

Σε διαμάχη εξελίχθηκε η διαδικασία της αντεξέτασης του Υπαστυνόμου Γιωρκάτζη επί του όρκου του, από τον συνήγορο υπεράσπισης

του Αλέξη Μαυρομιχάλη, Άντρο Πελεκάνο. Κύριοι άξονες της αντεξέτασης ήταν μεταξύ άλλων οι ψευδείς καταθέσεις του θύματος, κατά τον δικηγόρο του Μαυρομιχάλη, αφού όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, ο Γλύκας, άλλα παραδέχθηκε σε καταθέσεις του τότε που διαπράχθηκε η απόπειρα και άλλα κατέθεσε προχθές στους ανακριτές του ΤΑΕ.

Ο συνήγορος έκανε μεταξύ άλλων λόγο για «αλλότριους σκοπούς» που ήθελαν την κράτηση των δυο και παράλληλα διερωτήθηκε για τον λόγο που ζητεί η Αστυνομία τώρα, 3 χρόνια μετά τη λήψη καταθέσεων από πρόσωπα τα οποία δύναται, όπως υποστήριξε να μην θυμούνται επακριβώς τι σημειώθηκε τότε.
Από πλευράς της η Αστυνομία υποστήριξε ότι με τις νέες καταθέσεις που έλαβε πλέον ανοίγει νέο κύκλο καταθέσεων και ερευνών. Πρόσθεσε επίσης ότι εμπλέκονται συμφέροντα της νύκτας, τα μέλη της οποίας αλλάζουν με τόση συχνότητα «στρατόπεδα» όση και οι μεταγραφές των ομάδων του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Ιωάννης Γιωρκάτζης.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, στις 27 Ιανουαρίου προσήλθε στο ΤΑΕ Λευκωσίας ο Γλύκας και έδωσε γραπτή κατάθεση.Μεταξύ άλλων ο Γλύκας ανέφερε ότι το πρόσωπο που τον πυροβόλησε στις 20/11/17 ήταν ο Ρούντολφ. Όπως αναφέρθηκε ωστόσο στην αντεξέταση του Υπαστυνόμου Γιωρκάτζη από τον συνήγορο υπεράσπισης του Αλέξη Μαυρομιχάλη, το θύμα το 2017 είχε αναγνωρίσει ως δράστη της απόπειράς του ένα πρόσωπο Αλβανικής καταγωγής.

Στο Δικαστήριο μάλιστα παραδόθηκαν από τον ανακριτή της υπόθεσης, μετά από αίτημα του συνηγόρου του Μαυρομιχάλη τόσο οι καταθέσεις που έδωσε το 2017 ο Γλύκας όσο και η φωτογραφία του δράστη που είχε αναγνωρίσει τότε ο Γλύκας.

Στην κατάθεσή του ο Γλύκας όπως είπε ο ανακριτής Γιωρκάτζης, ανέφερε ότι άλλο πρόσωπο πρόσφατα του ανέφερε ότι είχε συνάντηση με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη και ακόμα ένα τρίτο πρόσωπο εναντίον του οποίου στις 27 Ιανουαρίου εκδόθηκε και εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης και του πρότειναν να τελειώσει τη δουλειά, δηλαδή να τον σκοτώσει και αφού το κάνει να περάσει να τον πληρώσει, αλλά σύμφωνα πάντα με τα όσα κατέθεσε ο Γλύκας το πρόσωπο αυτό αρνήθηκε να το πράξει. Κατά τη συζήτηση είπε στο ΤΑΕ ο Γλύκας, του είπε ότι το πρόσωπο αυτό μαζί με τον Μαυρομιχάλη και το τρίτο πρόσωπο εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, του ανέφερεαν ότι αυτοί έβαλαν τον Ρούντολφ να τον σκοτώσει.

Από το πρόσωπο αυτό λήφθηκε κατάθεση όπως είπε ο ανακριτής Γιωρκάτζης στις 27 Ιανουαρίου και επιβεβαιώνει κατά τους ανακριτές, τα όσα ανέφερε το θύμα στην κατάθεσή του.

Από την αντεξέταση του ανακριτή Γιωρκάτζη από τον συνήγορο υπεράσπισης του Μαυρομιχάλη σκιαγραφήθηκε μεν το πρόσωπο του Ιωσήφ Ιωσήφ άλλου Σήφη ως ο τρίτος καταζητούμενος, δεν αναφέρθηκε όμως το όνομά του.

Σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή της υπόθεσης αναμένεται να ληφθούν επιπλέον 60 καταθέσεις. Σημειώνεται ότι είχαν ληφθεί 3 χρόνια πριν 110 καταθέσεις για την υπόθεση. Θα ελεγχθεί ξανά καρέ καρέ όπως τόνισε ο Υπαστυνόμος Γιωρκάτζης κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ενώ οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν από την 20η Νοεμβρίου του 2017 το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την απόπειρα, τα ρούχα του δράστη καθώς επίσης και εκρηκτικές ύλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα