Εκλογές 2023: Δέσμευση Μητσοτάκη για αύξηση μισθών και μείωση φόρων

«Δεσμεύομαι για αύξηση μισθών και μείωση φόρων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνησή του θα βρίσκεται «κοντά σε αυτούς που έχουν ανάγκη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, αναφέρθηκε στους συνταξιούχους και είπε ότι «υπάρχει τεράστια ανεντιμότητα από το κόμμα που κατακρεούργησε τις συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου». Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σε βάθος χρόνου θα σβήσει η προσωπική διαφορά και πως του χρόνου οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις 4%.

Για τη 13η σύνταξη είπε ότι κάθε χρόνο καταφέρνουμε να πηγαίνουμε καλυτερα από τους στόχους.

«Ναι, και φέτος θα έχουμε καλή πορεία της οικονομίας και τα Χριστούγεννα θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Αν κόβαμε τον ΦΠΑ θα τον κόβαμε για όλους. Εμείς θα δώσουμε τα χρήματα πρωτίστως σε αυτούς που το έχουν ανάγκη», σημείωσε.

Για την δέσμευση για αύξηση των μισθών κατά 25%, είπε ότι χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις και μείωση της ανεργίας. Σημείωσε ότι όσο μειώνεται η ανεργία θα αναγκάζονται οι επιχειρηματίες να πληρώνουν περισσότερο.

«Η ίδια η οικονομία λύνει το πρόβλημα», υπογράμμισε μιλώντας στο Star. «Εμείς δεν θέλουμε το επίδομα να είναι υποκατάστατο της ανεργίας», ανέφερε. Για τον κόσμο της εργασίας στα νησιά ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα συνθηκών και σημείωσε ότι βελτιώνονται οι μισθοί.

«Θα είμαστε πάρα πολύ σκληροί ως προς την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, ειδικά για τα παιδιά που δουλεύουν σεζόν. Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Δεν μπορεί ο εργοδότης να ισχυριστεί ότι δούλεψες λιγότερο», πρόσθεσε.

«Η ακρίβεια δεν είναι φαινόμενο Μητσοτάκη, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο» απάντησε ο πρωθυπουργός στη σχετική ερώτηση ενώ πρόσθεσε για τα μέτρα της κυβέρνησης: «Το καλάθι του νοικοκυριού δούλεψε, το market pass επίσης, αλλά βεβαίως η βελτίωση των μισθών είναι ένα ανάχωμα».

«Είχαμε τον 5ο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη και στα τρόφιμα ήταν λελογισμένη η αύξηση» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε τις ενισχύσεις μέσω του δημοσιονομικού χώρου που χτίζουμε».

Πάντως ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι ο ΦΠΑ δε θα μειωθεί οριζόντια, καθώς όπως είπε, δε θα περάσει η μείωση στον καταναλωτή, αλλά ανέφερε ότι θα μειωθεί ο συντελεστής ΦΠΑ σε κάποιες κατηγορίες.

Η μεγαλύτερη διαφορά στις τιμές από παραγωγό στο ράφι

Για το ζήτημα της μεγάλης διαφοράς στις τιμές από τον παραγωγό μέχρι το ράφι, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι όσο λιγότεροι είναι οι μεσάζοντες τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα και για τον παραγωγό και τον καταναλωτή και ότι θα υπάρχουν πλατφόρμες για απευθείας πώληση προϊόντων

Στην παρατήρηση της Μ. Ζαχαρέα για το μεγάλο κόστος ενέργειας στις μικρές επιχειρήσεις ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έδωσε προτεραιότητα στα νοικοκυριά, αλλά με την αποκλιμάκωση των τιμών της ενέργειας οι τιμές θα βαίνουν μειούμενες και για τις επιχειρήσεις. «Δεσμεύομαι ότι το πλαίσιο στήριξης για τους πολίτες θα συνεχιστεί» τόνισε ο πρωθυπουργός.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΜΙΣΘΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα