Εκκλησία της Ελλάδος: Καθηρημένος κληρικός ο δήθεν Μητροπολίτης Μαριουπόλεως Χρυσόστομος

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τον αυτοπροβαλλόμενο ως «Μητροπολίτη Μαριουπόλεως και Θεοδοσιας Χρυσόστομο», κατά κόσμον Δημήτριο Καλλή, προχώρησε με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της ΕΚκλησίας της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ), πρόκειται για πρώην κληρικό, ο οποίος έχει καθαιρεθεί με απόφαση του συνοδικού Δικαστηρίου.

Μάλιστα, τονίζει πως «ουδεμία κανονικότητα αντλεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ουδόλως

και επ ουδενί θεωρείται Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Ηανακοίνωση της ΔΙΣ, έρχεται με αφορμή την εμφάνιση του κ. Καλλή σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου εμφανίστηκε ως «Μητροπολίτη; Μαριουπόλεως και Θεοδοσίας Χρυσοστόμο;», του «Πατριαρχείου Κιέβου».

Ο εν λόγω κ. Δημήτριος Καλλής αναφέρει η Εκκλησία της Ελλάδος , αρχικά προσχώρησε σε μη κανονικούς «επισκόπους» παλαιοημερολογιτικής παράταξης και κατά παράβαση των Ιερών Κανόνων «χειροτονήθηκε επίσκοπος», ενώ αργότερα «αναχειροτονήθηκε επίσκοπος» στο Κίεβο, την δε «χειροτονία» του θεωρεί ανυπόστατη η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 7 Φεβρουαρίου, αναγνώστηκε επιστολή του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου, με την οποία γνώριζε στη Σύνοδο ότι «η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας απεφάσισε ότι άπαντες οι υπό τον εφησυχάζοντα εν Κιέβω Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Κιέβου κ. Φιλάρετο (Ντενισένκο), κατά παράβασιν των Ιερών Κανόνων και του Καταστατικού Χάρτου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, άνευ κανονικής εκλογής από την Ιερά Σύνοδο Αυτής αντικανονικώς εκλεγέντες «αρχιερείς», συμπεριλαμβανομένων και των εκ του εν Ελλάδι παλαιοημερολογιτικού σχίσματος προερχομένων και αυτοπροβαλλομένων ως Αρχιερέων Αυξεντίου Μαρίνη και Δημητρίου (Χρυσοστόμου) Καλλή, καθηρημένου κληρικού της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και άπαντες οι ανήκοντες στους εν Ελλάδι παλαιοημερολογίτες, ουδεμία κανονικότητα αντλούν από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ουδόλως και επ’ ουδενί μπορούν να γίνουν δεκτοί σε εκκλησιαστική κοινωνία».

Keywords
Τυχαία Θέματα