Τι αναζητούν πραγματικά οι εργαζόμενοι και οι προβληματισμοί των εργοδοτών

Τις καλές συνθήκες εργασίας και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους αναζητούν οι εργαζόμενοι ενώ την ίδια ώρα το 70% των εργοδοτών είναι προβληματισμένοι καθώς δεν μπορούν να προσλάβουν άτομα με τις δεξιότητες που χρειάζονται.

Οι αναδυόμενες τάσεις που οδηγούν στον μετασχηματισμό είναι το επίκεντρο της τελευταίας έκθεσης του ομίλου της ManpowerGroup που εξετάζει το τοπίο της απασχόλησης του 2022.

Η έκθεση με τίτλο «H Μεγάλη Συνειδητοποίηση των εργαζομένων και εργοδοτών για την ανάγκη νέων και διαφορετικών τάσεων» προσδιορίζει τις 20 κορυφαίες τάσεις που θα διαμορφώσουν τον κόσμο της

εργασίας κατά τη διάρκεια του έτους και έπειτα.

1. Τι Αναζητούν πραγματικά οι Εργαζόμενοι: Για εκείνους έχει προτεραιότητα η ψυχική υγεία και ευημερία, η αναζήτηση εταιρικού σκοπού, η ευελιξία, οι ανταγωνιστικές αμοιβές, οι καλές συνθήκες εργασίας και η ανάπτυξη δεξιοτήτων.

2. Έλλειψη Ταλέντου: Προβληματίζει σχεδόν το 70% των εργοδοτών, οι οποίοι δεν μπορούν να προσλάβουν άτομα με τις δεξιότητες που χρειάζονται. Ως αποτέλεσμα να χρειάζεται να αναλάβουν δράση για να προσελκύσουν, να διακρατήσουν, να αναβαθμίσουν και να επανεκπαιδεύσουν κορυφαία ταλέντα.

3. Επιτάχυνση Τεχνολογίας: Περισσότερο από το 80% των οργανισμών επιτάχυνε τις επενδύσεις τους στη ψηφιοποίηση δημιουργώντας νέα επείγουσα ανάγκη για αναβάθμιση των ανθρώπους τους, ώστε να μπορούν να μεταφράζουν δεδομένα σε πληροφορίες, να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων και να συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο την ανθρώπινη και τη μηχανική νοημοσύνη για τη δημιουργία νέας αξίας.

4. Επανεκκίνηση των εταιριών: Το 83% των οργανισμών πιστεύει ότι χρειάζονται μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά την αλλαγή, αναζητώντας έτσι ευέλικτα μοντέλα λειτουργίας, ανθεκτικότερες εφοδιαστικές αλυσίδες και περισσότερο «πράσινες» επιλογές.

Σύμφωνα με την έρευνα η δύναμη επιστρέφει στους εργαζόμενους. Τώρα, ίσως περισσότερο από ποτέ, οι άνθρωποι ζητούν από τους εργοδότες τους να προσφέρουν περισσότερα. Θέλουν να δοθεί προτεραιότητα στην ψυχική τους υγεία και ευημερία, ενώ αναζητούν επίσης επαγγελματικό στόχο, ευελιξία, ανταγωνιστικές αμοιβές, καλές συνθήκες εργασίας και ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι περιμένουν μια ισχυρότερη στάση από τους εργοδότες τους και σε κοινωνικοοικονομικά ζητήματα. Με σχεδόν τους μισούς εργαζομένους να λένε ότι θα μετακινηθούν σε έναν οργανισμό για να πετύχουν καλύτερη ευημερία. Εάν ένας εργοδότης δεν ικανοποιεί ό,τι αναζητούν οι εργαζόμενοι, διατρέχει τον κίνδυνο να τους χάσει καθώς θα αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και πιο προοδευτικές αντιλήψεις.

Οι παγκόσμιες ελλείψεις ταλέντων, πρόκληση για τους οργανισμούς

Η μάχη για τα ταλέντα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, καθώς σχεδόν το 70% των εργοδοτών αναφέρει ότι δεν μπορεί να προσλάβει άτομα με τις δεξιότητες που χρειάζεται, καθώς η παγκόσμια έλλειψη ταλέντων συνεχίζει να επηρεάζει οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Οι δημογραφικές αλλαγές συμπεριλαμβανομένων της συρρίκνωσης των ποσοστών γεννήσεων, της μειωμένης διασυνοριακής κινητικότητας και της αύξησης των ανθρώπων που επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα από το αναμενόμενο, σηματοδοτούν ότι τα ταλέντα γίνονται ολοένα και πιο σπάνια. Οι οργανισμοί πρέπει τώρα να γίνουν ακόμη πιο δημιουργικοί για να προσελκύσουν, να διακρατήσουν, να αναβαθμίσουν και να επανεκπαιδεύσουν κορυφαία ταλέντα.

Περισσότερο από το 80% των οργανισμών επιτάχυνε τις επενδύσεις τους στην ψηφιοποίηση ως αποτέλεσμα της πανδημίας, με αποτέλεσμα πλέον κάθε εταιρεία να καθίσταται ως εταιρεία τεχνολογίας. Οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι αναμένουν ότι η τεχνολογία θα διευκολύνει εφεξής τον τρόπο ζωής και εργασίας τους.

Με αυτήν την τεχνολογική μετατόπιση, καταγράφεται νέα επείγουσα ανάγκη για τους οργανισμούς να αναβαθμίσουν τους ανθρώπους τους, ώστε να μπορούν να μεταφράζουν δεδομένα σε πληροφορίες, να λαμβάνουν αποφάσεις βάσει δεδομένων και να συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο την ανθρώπινη και μηχανική νοημοσύνη για τη δημιουργία νέας αξίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα