Ειδικό επίδομα για ΒΦΛ: Επανυπολογισμός του ποσού - Πώς θα καταβάλλεται η διαφορά (πίνακας)

Ο τρόπος υπολογισμού του ειδικού βοηθήματος για το εργατικό και υπαλληλικό προσωπικό της επιχείρησης «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Α.Ε.» Θεσσαλονίκης, το οποίο χορηγήθηκε βάσει της Κοινής Απόφασης του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και του Υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας περιλαμβάνει σχετική εγκυκλιος.

Tο ποσό του ειδικού επιπλέον βοηθήματος ισούται με το άθροισμα των ποσών που προκύπτουν ανά κλιμάκιο ποσού νόμιμης αποζημίωσης. Αφού γίνει ο επανυπολογισμός,

στη συνέχεια αφαιρείται το ποσό που έχει ήδη καταβληθεί στο δικαιούχο και το υπόλοιπο είναι το ποσό που δικαιούται να λάβει από την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

 Όλοι οι ενδιαφερόμενοι που είχαν υποβάλει αίτηση χορήγησης του ειδικού επιπλέον βοηθήματος κατά τα οριζόμενα στην υπ΄ αριθμ. 30460/06-08-2007 ΚΥΑ, και η αίτησή τους είχε εγκριθεί, εφόσον ο τρόπος υπολογισμού του ειδικού βοηθήματος δεν έγινε κλιμακωτά, δικαιούνται της διαφοράς του ποσού που προκύπτει από την εφαρμογή του άρθρου 96 του ν. 4611/2019, πλην των ασφαλισμένων που έχουν δικαιωθεί με δικαστική απόφαση και έχουν ήδη λάβει τα ποσά που επιδικάζουν οι αποφάσεις αυτές.

Η διαφορά που προκύπτει από την εφαρμογή του άρθρου 96 του ν. 4611/2019 καταβάλλεται στο δικαιούχο από την αρμόδια Υπηρεσία Παροχών, του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας του, χωρίς υποχρέωση υποβολής νέας αίτησης. Ο ενδιαφερόμενος, ωστόσο, θα πρέπει να υποβάλλει Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1985 με την οποία θα δηλώνει τον αριθμό καταθετικού λογαριασμού σε μορφή IBAN οποιασδήποτε δραστηριοποιουμένης στον ελληνικό χώρο εμπορικής τράπεζας συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στον οποίο είναι υποχρεωτικά πρώτος δικαιούχος.

Στην περίπτωση που η επιχείρηση Β.Φ.Λ. Α.Ε. έχει καταβάλει ποσό πέραν της νόμιμης αποζημίωσης κατά το χρόνο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας, από το ως άνω βοήθημα του ΟΑΕΔ, μετά τον επανυπολογισμό, αφαιρείται και το ποσό εκείνο που έχει ήδη καταβληθεί και το ποσό εκείνο πέραν της νόμιμης.


Για την πληρέστερη κατανόηση του υπολογισμού του ύψους του ειδικού βοηθήματος σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 8 του άρθρου 23 του ν. 3526/2007 σε συνδυασμό με την παρ. 2 του άρθρ. 96 του ν. 4611/2019, παρατίθενται σχετικά παραδείγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα