Έφτασε η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Ουεστμίνστερ - Το λαϊκό προσκύνημα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (βίντεο, εικόνες)

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η πομπή από το Μπάκιγχαμ προς την κεντρική αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου όπου η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η πομπή θα διασχίσει μια διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων σε 40 λεπτά. Ήδη τη συνοδεύουν μέλη του βασιλικού ιππικού, ενώ πεζή ακολουθούν ο βασιλιάς Κάρολος, τα παιδιά του πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Κατά τη διάρκεια της πομπής ακούγονται κανονιοβολισμοί από το Hyde Park

ενώ παράλληλα χτυπά και η καμπάνα του Big Ben. Το φέρετρο βρίσκεται πάνω σε κιλλίβαντα και είναι σκεπασμένο με το βασιλικό λάβαρο.

{https://www.youtube.com/watch?v=ZoAF7De9s1U}

Εκτιμάται ότι πάνω από 1 εκ. άνθρωποι θα θελήσουν να αποχαιρετίσουν από κοντά τη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου. Όπως από τη μια τα μέτρα ασφαλείας και από την άλλη η χωρητικότητα της αίθουσας μπορεί να μην επιτρέψουν σε όλους όσοι το επιθυμούν να μπουν τελικά στο κοινοβούλιο. Υπολογίζεται πως υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς κάποιο απρόοπτο το τετραήμερο αυτό θα μπορέσουν να περάσουν από την αίθουσα περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες.

{https://twitter.com/SkyNews/status/1569961299777560582}

Θα ακολουθήσει 20λεπτη λειτουργία με πρωτοστατούντα τον προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο του Καντερμπέρι Τζάστιν Γουέλμπι. Αμέσως μετά το πέρας της λειτουργίας, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επέστρεψαν στο Μπάκιγχαμ οδικώς και στις 7 ώρα Ελλάδος θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 8:30 το πρωί της κηδείας τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.

#ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ_ΕΛΙΣΑΒΕΤ #ΠΕΝΘΟΣ #ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ_ΧΑΡΙ #ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφτασε, Βασίλισσας Ελισάβετ, Ουεστμίνστερ -, Δευτέρα,eftase, vasilissas elisavet, ouestminster -, deftera