Ρουμπάτης στην Εξεταστική: «Γιατί παρακολουθούσαμε τον Πιτσιόρλα» - «Πρέπει να υπάρχουν σημειώσεις για τον Ανδρουλάκη»

Mια ημέρα μετά την κατάθεση του Θεόδωρου Δραβίλλα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής εμφανίστηκε την Τετάρτη ο Γιάννης Ρουμπάτης προκειμένου να συνεισφέρει με τα όσα γνωρίζει για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, κατέθεσε σήμερα ο Γιάννης Ρουμπάτης, που διετέλεσε διοικητής

της ΕΥΠ από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2019.

Η κατάθεσή του ολοκληρώθηκε μετά από 5 ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ δεν επικαλέστηκε το απόρρητο και φέρεται να υποστήριξε ότι για όλα τα σημαντικά ζητήματα ενήμερωνε τον τότε Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, άλλοτε προφορικά και άλλοτε με σημείωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Ρουμπάτης υποστήριξε πως η επισύνδεση βουλευτή ή ευρωβουλευτή δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμη, ενώ επισήμανε πως ακόμη κι αν το υλικό του φακέλου του Νίκου Ανδρουλάκη καταστράφηκε, οι σημειώσεις από τις συνακροάσεις πρέπει να υπάρχουν.

Ξεκαθάρισε παράλληλα, όπως είχε κάνει και στην Επιτροπή Θεσμών, ότι κατά τη διάρκεια της δικής του θητείας, ουδέποτε έγινε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης, για την παρακολούθηση των γραφείων του ΚΚΕ, είπε ότι δεν έχει καμία σχέση η ΕΥΠ και ότι είναι πιθανόν η συγκκεριμένη ενέργεια να προέρχεται εκτός επικράτειας.

«Παρακολουθούσαμε άμεσα - κι όχι έμμεσα - τον Πιτσιόρλα» - Ο λόγος της επισύνδεσης

Ο Γιάννης Ρουμπάτης παραδέχθηκε ότι παρακολουθούσε αμέσως και όχι εμμέσως (όπως είχε πει στην Επιτροπή Θεσμών) τον τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα. Ε

ίχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την παρακολούθηση ενός τεχνοκράτη και ο πρώην πρωθυπουργός ενέκρινε τη συνέχιση της παρακολούθησης, η οποία συνεχίστηκε μέχρι και την υπουργοποίηση Πιτσιόρλα σε υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η έρευνα ξεκίνησε γιατί ο κ. Πιτσιόρλας διαπραγματευόταν την πώληση εθνικού εδάφους (το ⅕ ενός ελληνικού νησιού με 10 χλμ. ακτογραμμής) σε οικογένεια σχετιζόμενη με τις μυστικές υπηρεσίες της Συρίας και την οικογένεια Άσαντ. Μάλιστα έδειξε και σχετικούς χάρτες στα μέλη της Εξεταστικής.

«Πρέπει να υπάρχουν ακόμη σημειώσεις για τον Ανδρουλάκη»

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ειδικότερα για την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη φέρεται να είπε ότι θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η παρακολούθησή του, αρκεί να υπήρχε όγκος/πλήθος πληροφοριών για να συμπληρώσει ότι η Εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ δεν θα έδινε έγκριση χωρίς τεκμηρίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να υποστήριξε ότι το υλικό του φακέλου Ανδρουλάκη έχει καταστραφεί, ωστόσο πρέπει να υπάρχουν ακόμα γραπτές σημειώσεις από τις συνακροάσεις, καθώς αυτές φυλάσσονται για 2 χρόνια.

Κανένας υπάλληλος της ΕΥΠ δεν θα κατέστρεφε έναν φάκελο παρακολούθησης αν δεν είχε ρητή εντολή, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

#ΡΟΥΜΠΑΤΗΣ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΕΥΠ #ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρουμπάτης, Καμία,roubatis, kamia