Το «φιλέτο» από την πίτα τηλεθέασης στην ΕΡΤ1 λόγω Εθνικής μπάσκετ

Αυτό που συνέβη χθες ήταν αναμενόμενο. Η ΕΡΤ1 είδε να συγκεντρώνεται η πλειονότητα των τηλεθεατών στη συχνότητα της με αφορμή τον καταλυτικό για την πορεία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, αγώνα κόντρα στη Γερμανία στο πλαίσιο του Ευρωμπάσκετ.

Μέχρι τη λήξη του αγώνα και το ταμπλό να «γράψει» το τελικό 107- 96, σχεδόν έξι στους δέκα ήταν συντονισμένοι στη συχνότητα του κρατικού καναλιού, συγκέντρωση που του χάρισε

τη μερίδα του λέοντος από την ημερήσια πίτα τηλεθέασης με- αδιανόητο- για την κρατική τηλεόραση μερίδιο (18,4%).

Τα μερίδια των ιδιωτικών καναλιών, σε σχέση με την προηγούμενη μέρα, ψαλιδισμένα τα περισσότερα. Σταθερότητα στα μεγέθη τους ή μικρή διαφοροποίηση με αρνητικό πρόσημο εμφάνισαν το Star και ο Σκάι.

Μεγάλη συμπίεση δέχθηκε το μερίδιο του Open που περιορίστηκε σχεδόν στο μισό συγκριτικά με αυτό που είχε την Δευτέρα και έφθασε στο ίδιο μερίδιο με εκείνο που είχε αποσπάσει ακριβώς πριν από μία εβδομάδα.

Η απόδοση του Σκάι ήταν βελτιωμένη στην πρωινή ζώνη, δεύτερη ημέρα που η εκπομπή «Πρωινό μας» με τη Φαίη Σκορδά ήταν στον αέρα. Οι «αταίριαστοι» αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω αλλαγής ώρας καθώς έχουν απέναντι τους την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» (Star) που «δεν παλεύεται» και το τελευταίο μέρος της ειδησεογραφικής εκπομπής, αλλά με δόση ψυχαγωγίας «Το πρωινό».

Στο μπρα ντε φερ ανάμεσα σε Φαίη και Κατερίνα, χθες σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen, φαίνεται να επικράτησε η Σκορδά. Και οι δύο έδειξαν αντοχές μεγαλύτερες από το «Πρωινό».

Λίγο καλύτερα πήγε χθες, συγκριτικά με τη Δευτέρα, η πρωινή ζώνη του Mega στο σύνολο της, όμως με εξαίρεση το «Κοινωνία ώρα Mega», ήταν ένα «κλικ» κάτω.

Διαβάστε επίσης:

«Κάνε ότι κοιμάσαι»: «Τομογραφία» διαχείρισης κρίσεων της κοινωνίας η σειρά της ΕΡΤ1 (photos/videos)

Πορτοσάλτε για Πέτσα: «Ακούγεται λίγο Αντουανέτα, λίγο παντεσπάνι» (Video)

Σασμός – Spoiler: Θα δούμε τον γάμο Μαθιού και Βασιλικής, αλλά θα είναι διαφορετικός, αποκαλύπτει η Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤ1, Εθνικής,ert1, ethnikis