Δόμνα Μιχαηλίδου: Υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση των κέντρων Πρόνοιας

Στην ανάδειξη του ρόλου και του έργου των Κέντρων Πρόνοιας μέσω της ανάπτυξης συνεργιών και συμπράξεων στο χώρο της πρόνοιας αναφέρθηκε η υφυπουργός Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου στην Ετήσια Σύνοδο Concordia (Concordia Annual Summit) στη Νέα Υόρκη.

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνόδου Concordia (Concordia Annual Summit), η κ. Μιχαηλίδου συμμετείχε μετά από πρόσκληση σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σχετικά με τη χρηματοδότηση έργων για την επίτευξη των στόχων

βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και την αύξηση της ευημερίας της κοινωνίας.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Concordia κάθε χρόνο διοργανώνει το μεγαλύτερο συνέδριο κοινωνικής πολιτικής στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες άτομα, εκ των οποίων και κάποιες από τις πιο επιφανείς προσωπικότητες παγκοσμίως.

Η φετινή σύνοδος πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη μεταξύ 22 και 24 Σεπτεμβρίου παράλληλα με τη Σύνοδο του ΟΗΕ με τη συμμετοχή 20 αρχηγών κρατών και 200 υπουργών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Φέτος η σύνοδος επικεντρώνει μεταξύ άλλων στο ρόλο της τεχνολογίας για την αντιμετώπιση σημαντικών παγκόσμιων αναπτυξιακών θεμάτων, καθώς και σε θέματα όπως η καινοτόμος χρηματοδότηση για την αειφόρο ανάπτυξη, οι μηχανισμοί για την αναδιάρθρωση του παγκόσμιου διαλόγου γύρω από την ψυχική υγεία, η ενδυνάμωση της νεολαίας και η επιχειρηματικότητα.

Κατά την παραμονή της στην Νέα Υόρκη, η κα Μιχαηλίδου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και με φορείς που ασχολούνται με θέματα εθελοντισμού, παιδικής προστασίας και εκπαίδευσης προκειμένου να ενημερωθεί για τη δράση τους και για πρακτικές που ακολουθούνται στην Αμερική.

Πριν από την επιστροφή της στην Ελλάδα, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ταμείου καινοτομίας της UNICEF προκειμένου να ενημερωθεί για σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους επίλυσης κοινωνικών ζητημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα