ΗΠΑ: Οι πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι προκαλούν πολιτικές αναταράξεις

Λεπτομέρειες για το τηλεφώνημα της 25ης Ιουλίου μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού ομολόγου του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δίνονται στη δημοσιότητα.

Η απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας δείχνει ότι ο Τραμπ άσκησε πιέσεις στον Ζελένσκι, με σκοπό το Κίεβο να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, του δεύτερου γιου του Δημοκρατικού πολιτικού, ο οποίος εργαζόταν

από το 2014 για έναν ουκρανικό όμιλο φυσικού αερίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε παραδεχθεί ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι ανέφερε το όνομα του βασικού πολιτικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, τον οποίο μαζί με τον γιο του, επιχειρεί να εμπλέξει σε υπόθεση διαφθοράς στην Ουκρανία.

{https://twitter.com/Acosta/status/1176860284788588544?s=20}

Ο Τραμπ αρνήθηκε ότι ανέστειλε την καταβολή στρατιωτικής βοήθειας -ύψους σχεδόν 400 εκατομμυρίων δολαρίων- στην Ουκρανία, προκειμένου να πιέσει τον Ζελένσκι να ξεκινήσει μια έρευνα που θα ζημίωνε τον Μπάιντεν, ο οποίος ήταν το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020.

{https://twitter.com/WhiteHouse/status/1176860253448802305?s=20}

Την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ενέκρινε να κυκλοφορήσει η απομαγνητοφώνηση της τηλεφωνικής συνομιλίας, τονίζοντας ότι «δεν είχε κάτι μεμπτό».

Αργά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, ανακοίνωσε ότι στηρίζει τη διενέργεια επίσημης έρευνας για παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, για την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα