Δήμαρχος Κιέβου: «Ο μισός πληθυσμός έχει φύγει» - Σε ασφυκτικό κλοιό η πόλη

Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Ο Δήμαρχος του Κιέβου τόνισε ότι ο βασικός στόχος των Ρώσων είναι να καταλάβουν το Κίεβο.

Για την κατάσταση που επικρατεί το Κίεβο μίλησε στην ουκρανική τηλεόραση ο Δήμαρχος της περιοχής Βιτάλι Κλίτσκο. Συγκεκριμένα ανέφερε πώς ο μισός πληθυσμός της ουκρανικής πρωτεύουσας έχει εγκαταλείψει την πόλη καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν.

"Από τις πληροφορίες μας, ένας στους δύο κατοίκους του Κιέβου έχει εγκαταλείψει την πόλη. Λίγοι λιγότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, το

Κίεβο έχει μετατραπεί σε φρούριο. Κάθε δρόμος, κάθε κτίριο, κάθε σημείο ελέγχου έχει οχυρωθεί", δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Βιτάλι Κλίτσκο τόνισε ότι ο βασικός στόχος των Ρώσων είναι να καταλάβουν το Κίεβο. "Το καθήκον τους από την πρώτη μέρα του πολέμου είναι να περικυκλώσουν το Κίεβο, να το περικυκλώσουν και μετά να συνεχίσουν να επιτίθενται, να ανατρέψουν την κυβέρνηση", όπως είπε.

"Τα σχέδιά τους δεν υλοποιούνται, χάρη στα παιδιά μας που βρίσκονται τώρα σε Bucha, Vorzel, Irpin, Hostomel, όπου διεξάγονται σκληρές μάχες και ανατρέπουν όλα τα σχέδια να περικυκλώσουν το Κίεβο", όπως σημείωσε.

Μάχες γύρω από την πόλη

Η μεγάλη ρωσική επίθεση στο Κίεβο επίκειται καθώς τα στρατεύματα παρουσιάζουν μεγάλη κινητικότητα.

Επιπλέον, αναφέρονται ως πολύ επικίνδυνες περιοχές προς τα βόρεια της πόλης, τα προάστια Μπούχα, Ιρπίν και Χοστομέλ καθώς και η περιοχή Βισορόντ, αρκετά πιο βόρεια από το Κίεβο.

Όπως επισημαίνει η τοπική αρχή του Κιέβου, υπάρχουν σε εξέλιξη νέες μάχες γύρω από το Μπροβάρι, που βρίσκεται κοντά στον Δνείπερο, στα ανατολικά της πρωτεύουσας.

This video of a Russian military column coming under attack and retreating was geolocated to 50.587111, 30.837889 by @MrWolfih and confirmed by Bellingcat. Filmed in Brovary, northeast of Kyiv. https://t.co/fj8ukOgip0 pic.twitter.com/oc8dV4OOIR

— Bellingcat (@bellingcat) March 10, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα