Δίκη Χρυσής Αυγής: «Βουλιάζει» από κόσμο το Εφετείο - Πλήθος στην αντιφασιστική συγκέντρωση

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή» συγκεντρώνονται αυτή την ώρα μπροστά από το Εφετείο Αθηνών πλήθος κόσμου, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενόψει της απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι διαδηλωτές

και οι διαδηλώτριες που συγκεντρώνονται έξω από το Εφετείο, ενόψει της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή. Ήδη, από τις 9 το πρωί, αναρτήθηκαν τα πρώτα πανό μπροστά από το κτίριο και συγκεκριμένα από την πλευρά της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο κύριος όγκος όσων συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια αναμένεται να συγκεντρωθεί στις 11:00 που θα αρχίσουν και οι στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

«Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή», είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό, ενώ από τα ηχεία ακούγονται τραγούδια με αντιφασιστικό περιεχόμενο.

Συγκέντρωση μπροστά από το Εφετείο έχει καλέσει ο Συριζα, ενώ προσυγκεντρωση θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ, σωματεία και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο μετρό των Αμπελοκήπων.

Πριν από λίγο, στο Εφετείο έφτασε η Μαγδα Φύσσα, ενώ σιγά σιγά δικηγόροι, δημοσιογράφοι και κοινό που πρόκειται να παρακολουθήσουν τη δίκη εισέρχονται στο χώρο. «Καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα». Υπογραφή Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη», είναι το μήνυμα - κάλεσμα που απηύθυνε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Σημειώνεται ότι διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη κάθοδο και στην άνοδο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην οδό Λουκαρεως.

Ισχυρή είναι από νωρίς η αστυνομική παρουσία καθώς κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από το Εφετείο και τον Άρειο Πάγο.

Απροσπέλαστο το κέντρο

Αρκετή υπομονή θα πρέπει να κάνουν σήμερα οι οδηγοί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς από τις 6 το πρωί είναι σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η ΕΛΑΣ έχει στήσει μία γιγαντιαία επιχείρηση υπό τον φόβο επεισοδίων, με χιλιάδες αστυνομικούς, ελικόπτερα, drones και παρατηρητές της Ασφάλειας στις ταράτσες κτιρίων, μεταξύ άλλων, ενώ κλειστή θα είναι η λεωφόρος Αλεξάνδρας, αλλά και οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες που παρουσιάζονται, ενώ τροποποιήσεις θα γίνουν και στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ που περνούν από τα σημεία που θα είναι κλειστά.

Η τροχαία έχει θέσει σε ισχύ τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 6 το πρωί και συγκεκριμένα, έχει απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων, στους εξής δρόμους:

Λουκάρεως , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
Δέγλερη , στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
Κάλβου , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δέγλερη και Λουκάρεως.
Τριχωνίδος , σε όλο το μήκος της.
Κούζη , σε όλο το μήκος της.
Δ. Τσέλιου , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κεδρηνού και Κάλβου.
Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της (σταδιακά από την 07:45΄ ώρα).

Οι εναλλακτικές λύσεις για τους οδηγούς
Οπως ενημέρωσε η τροχαία, οι οδηγοί για την εξυπηρέτησή τους, προτείνεται να ακολουθούν τις εξής εναλλακτικές διαδρομές:

Λ. Αλεξάνδρας:

Ρεύμα προς Λ. Κηφισίας (άνοδος): Μέσω της οδού Πατησίων.
Ρεύμα προς Πατησίων (κάθοδος): Μέσω της Λ.Β.Σοφίας.
Λουκάρεως, Δέγλερη, Κάλβου, Τριχωνίδος, Κούζη, Δ. Τσέλιου:
Μέσω παράλληλων οδών, και σύμφωνα με την κατεύθυνση κυκλοφορίας τους.
προς και από Νοσοκομειακά Ιδρύματα «ΕΛΠΙΣ» και «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» (για ασθενείς και εργαζόμενους):
Μέσω της διαδρομής: Πανόρμου – δεξιά Κεδρηνού – αριστερά Δημητσάνας (αντίθετα – διευκόλυνση από ρυθμιστή τροχονόμο).

Διαβάστε επίσης: 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ώρα μηδέν για την οργάνωση, σήμερα η απόφαση

Keywords
Τυχαία Θέματα