Επιστολή Ολυμπιακού σε ΚΕΔ και Κλάτεμπεργκ με «μάθημα» διαιτησίας

Ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην ΚΕΔ και στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ προς αποκατάσταση της αλήθειας για όσα συνέβησαν στα Γιάννενα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν θέση για τον αγώνα με τον ΠΑΣ, όπου ακυρώθηκε από τον διαιτητή VAR γκολ του Χασάν στο 90′.

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού:

«Προς

αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με τα όσα πρωτοφανή έλαβαν χώρα κατά τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ της ομάδας μας και της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ την περασμένη Κυριακή, 04.10.2020 και ειδικά ως προς το γκολ της ομάδας που παρανόμως ακυρώθηκε και έτσι ευθέως αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του εν λόγω αγώνα, στερώντας 2 βαθμούς από την ομάδα μας, σας καθιστούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για όσα κατωτέρω αναλυτικά περιγράφουμε.

Συγκεκριμένα, επιχειρείτε να δημιουργηθεί η αίσθηση στον φίλαθλο κόσμο ότι η offside line (γραμμή του οφσάιντ) είναι δήθεν κάποιο προηγμένο σύστημα αυτόματης υπόδειξης των παικτών που βρίσκονται σε θέση offside, αποκρύπτοντας δολίως ότι όλα τα ανωτέρω δεν είναι τίποτα άλλο από αποφάσεις και ενέργειες των διαιτητών του VAR (VAR, AVAR). Ειδικότερα, είναι 4 τα σημεία που οι εν λόγω διαιτητές VAR ευθέως παρεμβαίνουν και δύνανται ανενόχλητοι να αλλοιώσουν – δολίως όπως εν προκειμένω – την αξιολόγηση μίας φάσης ως offside ή όχι.

Το πρώτο αφορά το ποια και πόσα πλάνα θα δοθούν από χειριστές του VAR στους διαιτητές VAR της αναμέτρησης για να αποφασίσουν επί της αμφισβητούμενης φάσης, το οποίο είναι αρμοδιότητα της Εταιρείας που υποστηρίζει τεχνικά το σύστημα VAR.

Το δεύτερο αφορά το ποιο συγκεκριμένο πλάνο (από όλα τα τυχόν διαθέσιμα) θα αποφασίσει ο διαιτητής VAR να χρησιμοποιήσει για την αξιολόγηση της φάσης, το οποίο είναι και το μόνο ακολούθως που θα κυκλοφορήσει είτε προς τον διαιτητή, είτε προς την ΚΕΔ, είτε δημοσίως προς υποστήριξη της απόφασης αυτής.

Το τρίτο αφορά – ειδικά στην περίπτωση του offside, καθώς ο διαιτητής VAR αποφασίζει ποιο είναι το χρονικό σημείο που έγινε η επαφή του ποδοσφαιριστή που κάνει τη μεταβίβαση με την μπάλα, και κατά το οποίο ο επιτιθέμενος πρέπει να είναι εκτεθειμένος σύμφωνα με τον κανονισμό, ώστε να υπάρχει offside.

Διαβάστε τη συνέχεια της ανακοίνωσης του Ολυμπιακού εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα