Δίκη Χρυσής Αυγής - Μιχαλολιάκος: Ζητάνε την κεφαλή μου επί πίνακι, είναι αδίστακτοι!

Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί θα αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τα αιτήματα των καταδικασθέντων για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προκειμένου να τους χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους.

Τελευταίο αίτημα, πριν τη σημερινή διακοπή της συνεδρίασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ήταν αυτό που διατυπώθηκε από τον ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο. Η υπεράσπισή του επικαλέστηκε ανεπανόρθωτη βλάβη, που όπως τονίστηκε έχει ήδη επέλθει στον ίδιο και στην οικογένειά του.

«Σήκωσε το δεξί του χέρι, δεν έκανε κάτι άλλο!»

Ο συνήγορος του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Δημήτρης Παπαδέλης προσπάθησε να εμφανίσει ως... αθώο θύμα τον πελάτη του.

«Όλη αυτή η ιστορία κρίνεται επειδή σήκωσε το δεξί του χέρι, όχι γιατί έκανε κάτι άλλο», είπαν ο συνήγορός του: «Μιλάμε για έναν αρχηγό κόμματος. Αν ήθελε να φύγει, δεν θα το είχε κάνει για να αποφύγει και αυτή τη λοιδορία έστω, έξω από τη ΓΑΔΑ; Αλλά έμεινε εκεί, στο σπίτι του. Αν μπορούσαν να τον φέρνουν κάθε μέρα εδώ για να τον δικάζουν με τις χειροπέδες, θα το έκαναν. Ζητάνε την κεφαλή επί πίνακι του Μιχαλολιάκου. Είναι αδίστακτοι».

Η υπεράσπιση υποστήριξε πως το κλείσιμο της εφημερίδας του κόμματος είναι ανεπανόρθωτη βλάβη, λέγοντας: «Έχει ερημώσει το κόμμα. Η οργάνωση. Δεν υπάρχει η φωνή αυτού του κόμματος και συγχαρητήρια στον think tank, που το σκέφτηκε. Τα κατάφεραν… Τον καταδίκασαν κάποιες εφημερίδες, που είχαν το πάνω χέρι».

Συνήγορος Παππά: «Να κρατήσετε "πισινή"»

Να κρατήσει «πισινή» το δικαστήριο, ώστε αν έκανε λάθος «να μην αποβεί σε βάρος του κατηγορούμενου», ζήτησε ο συνήγορος του καταδικασθέντα σε 13 έτη κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Χρήστου Παππά.

«Ο χρόνος της κράτησης δεν επιστρέφεται πίσω», είπε ο συνήγορος του πρώην βουλευτή και ζήτησε από το δικαστήριο να μην διατάξει την έκτιση της ποινής του εντολέα του, ώστε αν έχει κάνει λάθος είτε στην απόφαση επί της ενοχής είτε επί της ποινής, αυτό να μην αποβεί σε βάρος του εντολέα του, ο οποίος αν οδηγηθεί στην φυλακή ουσιαστικά θα έχει εκτίσει την ποινή του ώσπου να γίνει το εφετείο.

Ο συνήγορος του Αρτέμη Ματθαιόπουλου επικαλέστηκε οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους για την αίτηση του.

Νωρίτερα οι συνήγοροι των υπολοίπων καταδικασθέντων για διεύθυνση στην εγκληματική οργάνωση επικαλέστηκαν αστείες δικαιολογίες προσπαθώντας να επιτύχουν την πολυπόθητη για τους πελάτες τους αναστολή μέχρι το Εφετείο. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα