Η Τουρκία ξεκίνησε τις δοκιμές των S-400! (vid)

Η Τουρκία προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου, σε δοκιμή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400, εκτοξεύοντας πύραυλο κοντά στην Μαύρη Θάλασσα, στην παραλιακή πόλη της Σινώπης, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πύραυλος εκτοξεύθηκε στον ουρανό την Παρασκευή στη Μαύρη Θάλασσα, στην ακτή της Τουρκίας, όπου ο στρατός αναμένονταν να δοκιμάσει τους ρωσικούς S-400, σύμφωνα με βίντεο που έχει στη διάθεσή του το Reuters.

Το

βίντεο, που τραβήχτηκε από τη Σινώπη, δείχνει μία στενή στήλη καπνού που κατευθύνεται ψηλά στον ουρανό. Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία εξέδωσε ειδοποιήσεις δεσμεύοντας αεροπορικό χώρο και ύδατα ανοιχτά των ακτών προκειμένου να διεξάγει ασκήσεις με βολές.

Οι δοκιμές των S-400, πιθανόν να προκαλέσουν νέα ένταση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, οι οποίες αντιτίθενται σθεναρά στην αγορά του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας από τη Μόσχα ισχυριζόμενες ότι θέτουν σε κίνδυνο τα συστήματα άμυνας του ΝΑΤΟ.

Η Ουάσινγκτον αντέδρασε πέρσι αναστέλλοντας τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 και έχει απειλήσει με κυρώσεις την Άγκυρα.

{https://twitter.com/eha_news/status/1317052443323207682?s=20}

Keywords
Τυχαία Θέματα