Διευθύνων σύμβουλος OpenAI για κριτική Έλον Μασκ: «Μου αρέσει ο τύπος, αλλά δεν κάνει για αυτά τα πράγματα»

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, ανταπέδωσε εκ νέου τις επικρίσεις του δισεκατομμυριούχου, Έλον Μασκ, ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, επισκέφθηκε την ινδική πρωτεύουσα Δελχί όπου συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ινδική εφημερίδα «The Economic Times» και συζήτησε τον ευρύτερο αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης. Εκεί δέχτηκε ερωτήσεις από κορυφαίες

τεχνολογικές startups και φορείς λήψης πολιτικών αποφάσεων στην Ινδία.

«Μου αρέσει ο τύπος αλλά κάνει - εντελώς - λάθος για αυτά τα πράγματα»

Μια από τις ερωτήσεις που έκαναν στον ΆΛτμαν αφορούσε το θέμα του Μασκ με την εταιρεία που λαμβάνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τεχνολογικό κολοσσό Microsoft, παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι είναι μια «μη κερδοσκοπική» εταιρεία.

Ο ίδιος απάντησε λέγοντας:

«Πραγματικά δεν θέλω να μπω σε μια διαμάχη με τον Έλον. Μου αρέσει ο τύπος. Νομίζω ότι κάνει εντελώς λάθος για αυτά τα πράγματα. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά εγώ είμαι περήφανος γι' αυτό που κάνουμε και πιστεύω ότι θα συμβάλουμε θετικά στον κόσμο και προσπαθώ να μείνω υπεράνω όλων αυτών».

Το.. παρασκήνιο των δυο ανδρών

Ο Μασκ υπήρξε συνιδρυτής στο OpenAI με τον Άλτμαν το 2015, αλλά παραιτήθηκε από το διοικητικό του συμβούλιο το 2018. Εκείνη την εποχή η εταιρεία αναφερόταν ως μη κερδοσκοπική εταιρεία που αναπτύσσει την τεχνητή νοημοσύνη με τρόπο που είναι πιθανό να ωφελήσει την ανθρωπότητα στο σύνολό της, σύμφωνα με το Insider.

Μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία, ο Μασκ την επικρίνει τακτικά, λέγοντας μάλιστα πρόσφατα σε ένα tweet ότι πιστεύει ότι έχει γίνει μια «εταιρεία μέγιστου κέρδους που ελέγχεται από τη Microsoft», κάτι που δεν ήταν ο στόχος.

Ο Άλτμαν έχει αντικρούσει αυτούς τους ισχυρισμούς πριν αποκαλέσει τον Μασκ «κόπανο» στο παρελθόν σε ένα podcast.

Επιπλέον ο Άλτμαν παραδέχτηκε επίσης ότι οι ανησυχίες του Μασκ για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης είναι κατανοητές, αλλά ότι θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να αναγνωρίσει το έργο του OpenAI για την επίλυση τέτοιων ζητημάτων.

#OPENAI #ΕΛΟΝ_ΜΑΣΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Διευθύνων, OpenAI, Έλον Μασκ, Μου,diefthynon, OpenAI, elon mask, mou