Διαψεύδουν τους Γερμανούς τα στοιχεία για τα αεροδρόμια- 3.800 παράνομοι αλλά όχι από Ελλάδα

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί στις ελληνικές αρχές η είδηση ότι παρατείνονται τα αυστηρά μέτρα εκ μέρους του Βερολίνου για ελέγχους σε πτήσεις από την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι τα «κρούσματα» από την χώρα μας είναι χαμηλά.

Σε σχέση με τα συνολικά «κρούσματα» που καταγράφονται από τους γερμανούς, όσο αξιόπιστα μπορεί να είναι αυτά διότι δεν συμβαδίζουν με τις ελληνικές καταγραφές, οι παρατυπίες σε έγγραφα από τη χώρα μας δεν ξεπερνούν τις 100 το μήνα. Συνολικά, σε

όλη την Γερμανία το σύνολο των παρανόμως εισερχομένων στη είναι κατά μέσο όρο 3.800 άτομα τον μήνα. Σε αυτούς προστίθενται και άλλες 2.500 περιπτώσεις συλλήψεων στην χώρα, εκτός αεροδρομίων.

Ετσι, στατιστικά από τις χιλιάδες που πιάνονται με παράνομα έγγραφα στην Γερμανία, μόνο το 2,6% των «κρουσμάτων» προέρχεται από την Ελλάδα.

Τα στοιχεία που τηρούν Γερμανία και Ελλάδα διαφέρουν σημαντικά. Από την Αθήνα, τα στοιχεία που τηρούνται δείχνουν ότι περίπου το 85% της άρνησης εισόδου γίνεται για οικονομικούς λόγους , ότι δεν εχουν τους απαραίτητους πόρους για να ζήσουν στην χώρα.

Οι ελληνικές αρχές, στα στοιχεία που τηρούν φαίνεται πως από τις 368.000 επιβάτες από την χώρα μας , έχουν καταγραφεί 372 κρούσματα. Πρόκειται για ποσοστό 1 τοις χιλίοις. Από αυτούς μόνον 61 αφορούν πλαστά ή παραποιημένα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το στοιχείο ότι στις 197 από τις 372 περιπτώσεις έχει διαταχθεί είτε η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους είτε στην Ελλάδα αλλά για όλες τις υπόλοιπες περιοπτώσεις ενεργοποιήθηκε η διαδικασία παροχής ασύλου στη Γερμανία κάτι που προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Αλλωστε και η ενημέρωση από την γερμανική πλευρά δεν είναι ακριβής καθώς πηγές της ΕΛΑΣ επισημαίνουν πως από τις 372 αυτές περιπτώσεις οι αρχές της χώρας μας ενημερώθηκαν επίσημα μόνο για τις 253.

Το τι έγιναν τα άλλα περιστατικά, δεν γνωρίζει κανείς.

Γενικά, στην βασική «κατηγορία» περί πλαστών εγγράφων με τα οποία κάποιοι επιχειρούν να εισέλθουν στην Γερμανία από την Ελλάδα το ποσοστό που παρατηρείται είναι μόλις 0,4 από αυτούς που πιάνονται σε όλη την χώρα. Το ποσοστό αυτό δεν δικαιολογεί τόσο αυστηρά μέτρα προστασίας ώστε να στοχοποιείται η Ελλάδα.

Από διπλωματικές πηγές στην Αθήνα επισημαίνεται ότι εκ μέρους της γερμανικής αστυνομίας δεν υπάρχει πρόβλημα και αυτό εντοπίζεται σε συγκεκριμένη τακτική του υπουργείου Εσωτερικών με την αρχή να κάνει ο γνωστός υπουργός Ντε Μεζιέρ. Σκοπός του ήταν να προκαλέσει εντυπώσεις και να φορτώσει στην χώρα μας ένα πρόβλημα που ουσιαστικά δεν υπάρχει καθώς και εδώ οι έλεγχοι στις αναχωρήσεις είναι αυστηροί.

Keywords
Τυχαία Θέματα