Οι 23 Ρώσοι διπλωμάτες εγκαταλείπουν το Λονδίνο

Την ίδια ώρα, η Τερέζα Μέι προεδρεύει του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τρία λεωφορεία με διπλωματικές πινακίδες αναχώρησαν από τη ρωσική πρεσβεία το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με φωτογράφο του Reuters. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τους χαιρετούσαν καθώς απομακρύνονταν.

Οι 23 Ρώσοι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους που απελάθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη εγκαταλείψει την πρεσβεία στο

Λονδίνο και επιστρέφουν στη Μόσχα, εν μέσω της πιο βαθιάς κρίσης των ρωσο-βρετανικών σχέσεων από τον Ψυχρό Πόλεμο.

Αιτία, η επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα κατά του πρώην Ρώσου κατασκόπου και της κόρης του, σε βρετανικό έδαφος, για την οποία το Λονδίνο κατηγορεί τη Ρωσία. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έδωσε διορία μίας εβδομάδας στους 23 Ρώσους διπλωμάτες -που όπως λέει είναι κατάσκοποι- για να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Μόσχα, από την πλευρά της, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση κατά του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Τρία λεωφορεία με διπλωματικές πινακίδες αναχώρησαν από τη ρωσική πρεσβεία το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με φωτογράφο του Reuters. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι χαιρετούσαν τους διπλωμάτες, καθώς απομακρύνονταν. Ένας διπλωμάτης είχε ένα κατοικίδιο σε κλουβί.

Την ίδια ώρα, η Τερέζα Μέι προεδρεύει του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Σκριπάλ, 66 ετών και η κόρη του Γιούλια, 33 ετών, είναι σε κρίσιμη κατάσταση, από τη στιγμή που βρέθηκαν αναίσθητοι σε παγκάκι στην αγγλική πόλη Salisbury, στις 4 Μαρτίου. Ένας Βρετανός αστυνομικός επίσης δηλητηριάστηκε και βρίσκεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι δεν ξέρει πώς βρέθηκε το Novichok, ο νευροτοξικός παράγοντας που είχε αναπτυχθεί πρώτα από τον σοβιετικό στρατό, στην επίθεση κατά του Σκριπάλ, του πρώην πράκτορα της Ρωσίας, ο οποίος όμως έδωσε δεκάδες μυστικά στη Βρετανία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα ζητήσει δείγμα της ουσίας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση από τη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα