Συναγερμός! Ο Ερντογάν στέλνει ερευνητικό και πολεμικά πλοία στην Κυπριακή ΑΟΖ

Χοντραίνει το παιχνίδι στο θέμα των ερευνών στην Κύπρο. Ερευνητικό πλοίο με την συνοδεία πολεμικών πλοίων στέλνει ο Ερντογάν με παράλληλο μήνυμά του οτι δεν θα επιτρέψει εκμετάλευση στα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.

Σε παιχνίδι γιά γερά νεύρα εξελίσσεται η τουρκική προκλητικότητα καθώς ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε οτι στέλνει ερευνητικό πλοίο μαζί με πολεμικά πλοία στην αποκλειστική ζώνη όπου διεξάγονται έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Πριν λίγη ώρα εκτόξευσε απειλές

προς τις ΗΠΑ αμφισβητώντας ακόμα και τις συμμαχικές δυνάμεις των δύο χωρών και τονίζοντας οτι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Ερντογάν οποίος μίλησε, μαζί με τον πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε ημερίδα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, διεμήνυσε ότι είναι ξεκάθαρη η στάση της Τουρκιάς για τις έρευνες που γίνονται ανοιχτά της Κύπρου.

«Το πλοίο της γεώτρησής μας κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο σύντομα… Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα δικαιώματα των Τούρκων στη Βόρεια Κύπρο» διεμήνυσε.

«Ελπίζω να έχουν μάθει το μάθημά τους από την ξεκάθαρη στάση μας σχετικά με τις απόπειρες γεωτρήσεων που διεξάγονται ανοιχτά της Κύπρου παρά την αντίθεση της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

«Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να συμπεριφέρονται τυχοδιωκτικά στο άμεσο περιβάλλον μας, ειδικά στο Αιγαίο και στην Κύπρο» προειδοποίησε.

«Όπως φάνηκε και από τα στοιχεία του 2017, η χώρα μας είναι από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο. Η ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί αναλόγως» εξήγησε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα