Διαψεύδει Ερντογάν ο Παναγιωτόπουλος για Ίμια

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διέψευσε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για τα Ίμια.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την Τουρκία και πως είναι ψέματα όσα υποστηρίζει ο Ερντογάν.

«Εμείς εκείνη τη μέρα, όλη την Παρασκευή, τρέχαμε με το θέμα του ερευνητικού και παρακολουθούσαμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας και συνέχισε:

«Άλλωστε, αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται από εμένα. Αν γινόντουσαν θα ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά δεν έγιναν

ποτέ».

Τι δήλωσε χθες ο Ερντογάν

Συγκεκριμένα, χθες, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για μια «συγκεκριμένη στάση» της χώρας του και ανέφερε πως η Αγκυρα «δήλωσε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν» τότε θα υπάρξει «διαφορετική απάντηση».

«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Ιμια. Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ιμια δεν θα γίνει και από την πλευρά μας» είπε ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

«Ο υπουργός Αμυνας μου πιθανότατα θα καλούσε τον Ελληνα υπουργό Αμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Ίμια και στα υπόλοιπα νησιά», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα