Πανηγυρίζουν για τον Τραμπ στην Ελλάδα! Ένα πάρτι αλλιώτικο από όλα τα άλλα

Ένα πάρτι που παρόμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για αυτό το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, με πολιτικούς οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ να πανηγυρίζουν για τη χθεσινή αθώωσή του στην ιστορική δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσής του. Λεπτομέρειες για τον εορτασμό διαβάζει κάποιος στην πρόσκληση για την μοναδική βραδιά. 

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, το πάρτι διοργανώνεται

από το παράρτημα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα και πρόκειται για «πολιτική εκδήλωση για τον εορτασμό της παταγώδους αποτυχίας του σχεδίου του Δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ για καθαίρεση του Προέδρου Τράμπ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο «Whispers» στο Ελληνικό στις 8 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 21:00 έως 23:00, ενώ στην πρόσκληση παρατίθενται και πληροφορίες για το πώς θα φτάσει κάποιος στο σημείο της εκδήλωσης.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα της βραδυάς, θα προβληθεί η ομιλία της 4-2-2020 του Προέδρου Τράμπ στο Κογκρέσο (State of the Union Address) και θα επακολουθήσουν χαιρετισμοί από τα παριστάμενα πολιτικά πρόσωπα που έχουν προσκληθεί. Επιπλέον, σύμφωνα με τοςυ διοργανωτές «Η λήξη της απέλπιδας απόπειρας των πολιτικών μας αντιπάλων σηματοδοτεί και την ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ που εφαλτήριο έχει το τέλος της φαρσοκωμωδίας με την δήθεν παραπομπή του Προέδρου μας. Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα αναλύσουμε στα μέλη μας τις επόμενες δράσεις του Κόμματος στην Ελλάδα».

Τέλος, η είσοδος στο πάρτυ είναι ελεύθερη, ενώ και το ένδυμα είναι επίσης ελεύθερο.

Το χρονικό της δίκης Τραμπ

Χθες η αμερικανική Γερουσία αθώωσε τον Ντόναλντ Τραμπ από την κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας, κατά την ολοκλήρωση της ιστορικής δίκης με το ερώτημα της καθαίρεσής του.

Στην πρώτη από τις δύο ψηφοφορίες επί των δύο κατηγοριών που απήγγειλε η Βουλή των Αντιπροσώπων στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο, η Γερουσία με 52-48 έκρινε αθώο τον Ντ. Τραμπ για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ υπερψήφισε, κόντρα στη γραμμή του κόμματος. Στη δεύτερη ψηφοφορία που αφορούσε την παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου, 53 γερουσιαστές ψήφισαν αρνητικά και 47 θετικά με αποτέλεσμα και σε αυτή να αθωωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ βρέθηκε κατηγορούμενες για την προσπάθεια να πιέσει την Ουκρανία προκειμένου το Κίεβο να διενεργήσει έρευνα για διαφθορά σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν. Όπως είχε διαφανεί, οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που διαθέτουν την πλειοψηφία στην Γερουσία, έκριναν πως οι καταγγελίες για προσπάθειες του Ντ. Τραμπ να πιέσει την Ουκρανία προκειμένου το Κίεβο να διενεργήσει έρευνα για διαφθορά σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, Τζο Μπάιντεν, δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν.

Επί ένα χρόνο, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων συζητούσαν την πιθανή παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη με την κατηγορία της παρακώλυσης του έργου του ειδικού ανακριτή Μιούλερ. Ο Μιούλερ ερευνούσε εάν ο Τραμπ έλαβε βοήθεια από τη Ρωσία για την εκλογή του, το 2016. Τελικά, αποφάσισαν να επικεντρωθούν στις κατηγορίες που σχετίζονται με την Ουκρανία, λόγω έλλειψης συναίνεσης στις τάξεις τους σχετικά με την υπόθεση που ερευνούσε ο Μιούλερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα