Διακοπές και δέρμα: Οι «πρώτες βοήθειες» για ερυθρότητα, ξηρότητα και εγκαύματα

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια περίοδος διακοπών και ανεμελιάς, αλλά ο ήλιος εκτός από «φίλος» μπορεί να μετατραπεί σε «εχθρός» για το δέρμα μας. Για αυτό και μαζί με τα μαγιό, τα καπέλα και τα καφτάνια, η βαλίτσα των διακοπών θα πρέπει περιλαμβάνει και προστασία από την ερυθρότητα, την ξηρότητα και τα εγκαύματα.

Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να είναι πολύτιμες για την υγεία μας, τροφοδοτώντας τον οργανισμό μας με βιταμίνη D, διευκολύνοντας τον ύπνο μας και αποτρέποντας τη μελαγχολία. Ωστόσο, ο καυτός καλοκαιρινός

ήλιος και η έκθεση σε αυτόν μπορούν να αφήσουν το δέρμα μας εκτεθειμένο στην ερυθρότητα, την ξηρότητα και τα εγκαύματα, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο σοβαρότερων βλαβών. Καμιά φορά ακόμα και το αντηλιακό από μόνο του δεν επαρκεί, ειδικά κάτω από τον καυτό, ελληνικό ήλιο. Μια δερματολογική σειρά, στοχευμένη στις πολύ ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματος, μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό σύμμαχο.

Άλλωστε, η σωστή φροντίδα του δέρματος και η λύση των δερματικών ζητημάτων είναι απαραίτητη, καθώς το δέρμα αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού σε εξωτερικές επιθέσεις και αποτελεί τον καθρέφτη της υγείας του οργανισμού.

Οι πολύτιμοι σύμμαχοι του δέρματος μετά την έκθεση στο ήλιο

Το καλοκαίρι, είτε γιατί μας αρέσει η ηλιοθεραπεία είτε γιατί περνάμε ώρες κάνοντας βόλτες υπό τις ζεστές ακτίνες του ήλιου (είτε ακόμα γιατί η δουλειά μας απαιτεί να είμαστε αρκετές ώρες εκτεθειμένοι) μπορεί να αφήσει το δέρμα μας ξηρό, ερυθρό, με μια αίσθηση τραβήγματος. Αυτό είναι το «σήμα κινδύνου» για την άμεση φροντίδα του δέρματος μας, με την κατάλληλη μέθοδο, τα κατάλληλα προϊόντα από μία επιστημονική σειρά, με την υπογραφή κορυφαίων φαρμακοποιών και ερευνητών.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα