Δένδιας: Τα περί διαφωνίας μου με τον πρωθυπουργό στερούνται σοβαρότητας, «γκάζια» σε Κατρίνη

Για τις φήμες που τον ήθελαν να διαφωνεί με τον πρωθυπουργό στους χειρισμούς του για τον πόλεμο στην Ουκρανία απάντησε για πρώτη φορά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Αν υπήρχε διαφωνία του υπουργού Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό, θα με είχε αποπέμψει ο πρωθυπουργός» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας απαντώντας για πρώτη φορά στις φήμες που τον ήθελαν να βρίσκεται σε απόσταση με τον πρωθυπουργό σχετικά με την απόφαση για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία.

Μάλιστα ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα

που δεν υιοθέτησε τη σχετική φημολογία και σημείωσε «θα με είχε αποπέμψει ο πρωθυπουργός και δεν θα καθόμασταν δίπλα δίπλα. Είναι φανερό ότι καθοδηγούνται δημοσιεύματα για διαφωνία με τον πρωθυπουργό και στερούνται σοβαρότητας».

«Γκάζια» και σε Κατρίνη

Σφοδρότατη ήταν και η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ στη συζήτηση, Μιχάλη Κατρίνη. «Προσπαθώ να ενημερώνω και εσάς και το κόμμα σας. Δεν σας επιτρέπω τον τύπο της παρέμβασης που διατυπώσατε. Είχατε εκφράσεις που τις άφησα να περάσουν στην πρωτολογία σας. Καταλογίσατε φιάσκο στην κυβέρνηση από την επίσκεψή μου στη Μόσχα. Στοιχειωδώς έπρεπε να μας πείτε γιατί ήταν φιάσκο. Γιατί δεν το διατυπώσατε όταν έγινε;

Το ίδιο θα λέγατε για τον Μακρόν, τον Μπλίνκεν, τον Λε Ντριάν; Για τι κατηγορείται την ελληνική κυβέρνηση, ότι δεν προέβλεψε την εισβολή; Μας παραλληλίσατε με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και ότι δεν είμαστε στο ύψος του, αν με ρωτούσατε θα το αναγνώριζα αμέσως. Είδατε την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ μετά την επίσκεψη που ζητούσε να φύγουν οι Έλληνες από την Ουκρανία. Και εν πάσει περιπτώσει, αφού τα είχατε προβλέψει, γιατί δεν μοιραστήκατε μαζί μας αυτά που είχατε προβλέψει και μας τα λέτε 7 μέρες μετά την εισβολή.

Να σας πω και κάτι άλλο που είναι πιο σοβαρό από τα προηγούμενα. Η απάντηση στην τουρκική επιστολή στον ΟΗΕ, δεν ομιλούμε για κατάθεση αγωγής σε πρωτοδικείο. Όταν υπάρχει καθυστέρηση υπηρετει εθνική σκοπιμότητα, δεν αρνήθηκα ποτέ να σας ενημερώσω. Τα περί ολιγωρίας είναι παιδικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δένδιας, Κατρίνη,dendias, katrini