Δεκάδες προσαγωγές στην Κυψέλη - Επεισόδια και χημικά τα ξημερώματα

Κυψέλη: Σε 37 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία τα ξημερώματα, στην Κυψέλη.Επεισόδια και χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ. Η μάχη της πλατείας συνεχίζεται...

Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, λίγο μετά τη 1:00, άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε ότι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν άγνωστοι στην Κυψέλη.

Στο σημείο

έφτασαν αστυνομικοί που δέχθηκαν επίθεση από άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, έσπευσαν στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, δέχθηκαν επίθεση, με πέτρες και μπουκάλια, από περίπου 250 άτομα. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Σημειώνεται, ότι η ηρεμία στην περιοχή αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα.

Συναθροίσεις στο Παγκράτι 

Ιδεολογικό και κινηματικό χαρακτήρα φαίνεται ότι αποκτούν οι συγκεντρώσεις στις πλατείες. Το βράδυ της Παρασκευής 8/5, τέταρτη ημέρα συγκέντρωσης του κόσμου στις πλατείες, η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι είχε εντός και πέριξ της τουλάχιστον 200 άτομα ενώ η... προσέλευση συνεχίζεται.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι έχει πάρει ξεκάθαρα πιο κινηματικό χαρακτήρα, κάτι που φαινόταν κι από την ανακοίνωση του Indymedia για το ραντεβού των 20.00 στην πλατεία.

«Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σ’ αυτούς που υπερασπίζονται τον ελεύθερο και ανοιχτό χαρακτήρα τους. Σ’ όσους υπερασπίζονται την ελεύθερη έκφραση και συνάντηση των ανθρώπων στους κατεξοχήν ζωτικούς χώρους της κοινωνικής ζωής. Σ’ αυτούς που προωθούν έμπρακτα την αλληλεγγύη μεταξύ των φτωχών και των αποκλεισμένων, την άμεση δράση ενάντια στη τσιμεντοποίηση/εμπορευματοποίηση πάρκων και πλατειών. Σ’όσους συνεχίζουν να αναπνέουν ελεύθερα σε κάθε σπιθαμή δημόσιου χώρου που παραμένει ελεύθερη», αναφερόταν στο κάλεσμα.

Λίγο μετά τις 20.00, οι συγκεντρωμένοι κρέμασαν ένα πανό με συνθήματα, τα οποία καλούν σε αντίσταση στην κρατική καταστολή και στα συμφέροντα επιχειρηματιών και των δημάρχων. Η Βαρνάβα έχει γίνει η δεύτερη βεντέτα με αστυνομία και δημάρχους, μετά την Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι πέριξ της πλατείας λειτουργούσε πλήθος καταστημάτων που δίνει take away καφέ και σάντουιτς ενώ μια μεγάλη ουρά για μπύρες υπήρχε εντός της πλατείας έξω από το περίπτερο.

Ο κόσμος, κατά βάση μέλη της παραπάνω συλλογικότητας, άνθρωποι ηλικίας 20 έως 35 αυξάνονταν καθώς περνά η ώρα ενώ η αστυνομία δεν έχει κάνει καθόλου την εμφάνιση της μέχρι αυτή την ώρα.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεκάδες, Κυψέλη - Επεισόδια,dekades, kypseli - epeisodia