Απαγόρευση μεταγραφών για ένα χρόνο στον Άρη - Στο CAS οι Θεσσαλονικείς

Ο Άρης δέχθηκε ποινή… βόμβα από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της ΦΙΦΑ, καθώς επιβλήθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για δύο μεταγραφικές περιόδους. Αυτό σημαίνει πως δεν θα μπορούν να γίνουν μεταγραφές μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Η παγκόσμια ομοσπονδία

ποδοσφαίρου κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο Άρης καταστρατήγησε τους κανονισμούς και δεν σεβάστηκε τις υποχρεώσεις που είχε σε ανοικτές υποθέσεις χρεών στα προηγούμενα έτη.

Εκ του αποτελέσματος, απαγορεύει στους κιτρινόμαυρους τόσο να αγοράσουν, όσο και να πουλήσουν παίκτες (να εγγράψουν νέους παίκτες ουσιαστικά) τόσο σε επίπεδο πρώτης ομάδας, όσο και σε επίπεδο νέων, για τις δύο προσεχείς μεταγραφικές περιόδους.

Η θέση του Άρη είναι πλέον σε αρκετά άσχημο επίπεδο, αφού η ποινή επιβάλλεται από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ενώ τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα από το γεγονός ότι οι κιτρινόμαυροι έχουν αυτό το καλοκαίρι διψήφιο αριθμό συμβολαίων που λήγουν, ενώ ήδη έχουν χάσει τον Φραν Βέλεθ.

Πρόστιμο στην ΕΠΟ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέβαλε πρόστιμο 500.000 ευρώ στην ΕΠΟ, καθώς ενώ είχε ενημερώσει την Ελληνική Ομοσπονδία για την ποινή, εκείνη επικύρωσε τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στους «κίτρινους».

Σε ό,τι αφορά τους Θεσσαλονικείς, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, αφού το φετινό καλοκαίρι ολοκληρώνονται πάνω από 10 συμβόλαια ποδοσφαιριστών και σύμφωνα με την απόφαση δεν μπορεί να υπογράψει ούτε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Είναι δεδομένο ότι η επόμενη κίνηση είναι η προσφυγή στο CAS για να μειωθεί ή να «εξαφανιστεί» η ποινή.

Με πληροφορίες από galanolefko.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα