Συνεχίζονται τα αυτοσχέδια πάρτυ-υγειονομικές βόμβες-Συλλήψεις στην Κυψέλη

09:18 9/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Απέναντι στο κοινό αίσθημα βρίσκονται οι ομάδες νεαρών, οι οποίες και χθες το βράδυ συγκεντρώθηκαν σε πλατείες της Αθήνας στήνοντας πάρτι, που αποτελούν βόμβες διασποράς του κορωνοϊού.

Εκατοντάδες άτομα συνωστίστηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, όπου μετά από ειδοποίηση περιοίκου επενέβη η αστυνομία και προκλήθηκαν μικροεπεισόδια, με τις αρχές να διαλύουν το πλήθος τα ξημερώματα με τη χρήση χημικών και να προχωρούν σε 37 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ειδικότερα,

σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, λίγο μετά τη 1:00, άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε ότι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν άγνωστοι στην Κυψέλη.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που δέχθηκαν επίθεση από άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια, έσπευσαν στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες, σύμφωνα με την Αστυνομία, δέχθηκαν επίθεση, με πέτρες και μπουκάλια, από περίπου 250 άτομα. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών στην προσπάθειά τους να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Σημειώνεται, ότι η ηρεμία στην περιοχή αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα.

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, που προκάλεσε την έντονη ενόχληση των κατοίκων της περιοχής, όπως και νωρίτερα στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, όπου άτομα από αντιεξουσιαστικό χώρο έκαναν μοτοπορεία και πέταξαν τρικάκια.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι αν συνεχιστούν τέτοιες πρακτικές, θα υποχρεωθούν να επιβάλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα