Αττική: Πού εντοπίζονται τα κρούσματα σήμερα, αναλυτικά η κατανομή στο λεκανοπέδιο

Παραμένει η ανησυχία στην Αττική. Πώς κατανέμονται τα κρούσματα σήμερα 07/01/2021 στο λεκανοπέδιο.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 510 συνολικά κρούσματα σήμερα εκ των οποίων τα 189 εντοπίζονται στην Αττική.

Αναλυτικά η κατανομή:

Ανατολική Αττική 26
Βόρειος Τομέας Αθηνών 4
Δυτική Αττική 24
Δυτικός Τομέας Αθηνών 29
Κεντρικός

Τομέας Αθηνών 60
Νότιος Τομέας Αθηνών 18
Νήσοι 2
Πειραιά 26

Δείτε τον χάρτη της διασποράς σε όλη τη χώρα αναλυτικά εδω.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142777, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5565 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42934 (30.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

391 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 266 (68.0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.911 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 47 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5146 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3041 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Λιγότερα rapid test από Δευτέρα

Λιγότερα rapid test θα διεξάγονται από Δευτέρα, καθώς οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ παίρνουν «μετάθεση» στο μέτωπο των εμβολιασμών.

Για την επιτάχυνση των εμβολιασμών ρίχνεται στη μάχη και ο ΕΟΔΥ, σχεδιάζοντας για τις κινητές μονάδες που διεξήγαγαν τα τεστ εμβολιασμούς ανθρώπων που βρίσκονται σε χώρους υψηλού κινδύνου.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, «Μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα» καθώς αυτή η αλλαγή θα επιφέρει τεράστιο κενό στην επιδημιολογική εικόνα. Με λίγα λόγια, λιγότερα τεστ ισοδυναμούν με λιγότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, καταγγέλει πως στις ιδιωτικές μονάδες υγείας δεν τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, τονίζοντας χαρακτηριστικά, «Το τεστ κορονοϊού δεν αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και ο ΕΟΔΥ δεν στέλνει τακτικά τις μονάδες όπως είχε δεσμευτεί», με αποτέλεσμα τα τεστ σε αυτές τις μονάδες να γίνονται μία φορά την εβδομάδα καθώς οι εργαζόμενοι δεν είναι σε θέση να πληρώνουν 60 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ.

Τα 11 κρούσματα που βεβαιώθηκαν σε μονάδα κοινωνικής θεραπείας, στο Νέο Ηράκλειο, είναι ο λόγος για τις παραπάνω δηλώσεις του κυρίου Γιαννάκου και της ΠΟΕΔΗΝ, σύμφωνα με τους οποίους μία καθαρίστρια θετική στον ιό οδήγησε στην εξάπλωση.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα