Στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης περνά το κτηματολόγιο

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα η αρμοδιότητα για το Κτηματολόγιο περνά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η διαχείριση του Κτηματολογίου περνάει πλέον από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, με τον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Στύλιο, να αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού αρμόδιου για τα Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση περιοχών που αντιστοιχούν περίπου στο 70% του συνόλου της χώρας, ενώ σύμφωνα με τις δεσμεύσεις

της κυβέρνησης η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022.

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Προεδρικού Διατάγματος

"Άρθρο 1: Μεταφορά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Τμήματος Κτηματολογικών Γραφείων και της εποπτείας του Ν.Π.Δ.Δ. «Κτηματολόγιο Α.Ε.»

1.Το Τμήμα Κτηματολογικών Γραφείων της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος (άρθρο 40 του π.δ. 132/2017, Α' 160) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
2.Η εποπτεία του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.», το οποίο συνεστήθη με το άρθρο 1 του ν. 4512/2018 (Α' 5), μεταφέρεται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
3.Όπου στην κείμενη νομοθεσία αναφέρεται ο Υπουργός σε θέματα της μεταφερόμενης υπηρεσίας και της μεταφερόμενης εποπτείας του νομικού προσώπου, νοείται εφεξής ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης".

Keywords
Τυχαία Θέματα