«Αποστάσεις» ΣΥΡΙΖΑ από Πολάκη για τις δηλώσεις περί μη αποτελεσματικότητας των εμβολίων

Διά στόματος Ανδρέα Ξανθού, ο ΣΥΡΙΖΑ «αδειάζει» τον Παύλο Πολάκη, όσον αφορά στην τοποθέτησή του περί μη αποτελεσματικότητας των εμβολίων του κορονοϊού κατά της βαριάς νόσου.

Όπως αναφέρει το news4health.gr, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου στη Βουλή, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις μετά τα σχόλια του Παύλου Πολάκη για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της βαριάς νόσου, με αφορμή την νέα

μελέτη του επίκουρου καθηγητή Υγείας, Θεόδωρου Λύτρα.

Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης με πρόσφατη ανάρτηση του, υποστήριξε πως η μελέτη Λύτρα αποδεικνύει ότι τα εμβόλια COVID δεν προστατεύουν έναντι της βαριάς νόσου. Ο κ. Λύτρας με τη σειρά του, απάντησε με tweet του ότι τα εμβόλια είναι εξαιρετικά στο να μη φτάσει κάποιος να διασωληνωθεί. Από τη στιγμή που θα διασωληνωθεί κάποιος, τότε η επίδραση του εμβολιασμού είναι μηδαμινή.

Ωστόσο, ο κ. Πολάκης επέστρεψε με δικό του tweet, απαντώντας στον κ. Λύτρα με τον εξής τρόπο: «Επίσης κατανοείς πιστεύω πως με 7 νεκρούς στις ηλικίες 1-18 και 219 νεκρούς στις ηλικίες 18-40 στο σύνολο των 33.111 μέχρι σήμερα, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ η μαζική «επιστημονική» υστερία να εμβολιασθούν οριζόντια αυτές ηλικίες!!!».

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής, ζήτησε από τον Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό, να πάρει θέση.

«Όχι δεν είναι αυτή η θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουμε πει χίλιες φορές» φώναξε ο κ. Ξανθός από τα έδρανα.

Κριτική Ξανθού για την κατάσταση στις ΜΕΘ

Προηγουμένως, ο κ. Ξανθός έχει εξαπολύσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ και απειλεί την υγεία των πολιτών.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη μελέτη, από τους 10.466 διασωλημένους που έχασαν τη ζωή τους από COVID, οι 1084 (98%) απεβίωσαν εκτός ΜΕΘ και οι 9.382 (73%) εντός ΜΕΘ. Ας σημειωθεί ότι όμως, ότι πολλοί από αυτούς εκτός ΜΕΘ ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Σε σημερινή του συνέντευξη στο OPEN, ο Υπουργός Υγείας απέδωσε την παραπάνω θνητότητα στις ΜΕΘ στο διπλάσιο ποσοστό νοσοκομειακών λοιμώξεων μέσα στις ΜΕΘ από ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε στο news4health.gr αναλυτικά το ρεπορτάζ.

#ΑΝΔΡΕΑΣ_ΞΑΝΘΟΣ #ΠΑΥΛΟΣ_ΠΟΛΑΚΗΣ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΕΜΒΟΛΙΑ #ΣΥΡΙΖΑ #ΥΓΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα