Αποκλειστικό: Τι θα ανακοινώσει ο Τσίπρας στην ΔΕΘ

Η φωτιά στο Μάτι αλλά και η κούραση των πολιτών από τα συνεχή μνημονιακά μέτρα, έχει δοκιμάσει την σχέση πολιτών - κυβέρνησης. Τα κυβερνητικά στελέχη ψάχνουν τρόπο να φέρουν «τούμπα» τις δημοσκοπήσεις και να τοποθετήσουν την κυβέρνηση σε σωστές βάσεις ενόψει των εκλογών όποτε και να γίνουν αυτές.

Στις συσκέψεις του με συνεργάτες και υπουργους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

εξετάζει πως θα στοχευθεί η δέσμη μέτρων ελάφρυνσης η οποία θα είναι ένα συνολικό πλάνο κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής για την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια και η οποία θα ανακοινωθεί στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News, εξετάζονται μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, κατάργηση υποκατώτατου, αύξηση κατώτατου - σε ποιο ποσό μένει να φανεί - και ελαφρύνσεις για μικρομεσαίους. Μεταξύ αυτών δεν αποκλείεται να δούμε και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις αλλά το Μαξίμου τηρεί σιγή ιχθύος. Παράλληλα, όσο αφορά το θέμα των συντάξεων αποτελεί απόφαση του πρωθυπουργού να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις καθώς όπως τονίζουν πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης δεν υπάρχει σχετική δημοσιονομική ανάγκη, όπως φαίνεται από πορεία οικονομίας και του υπερπλεονάσματος.

Αυτό το πακέτο μέτρων, θεωρεί το Μαξίμου ότι θα αλλάξει τις πολιτικές ισορροπίες. Το σημερινό πρώτο υπουργικό συμβούλιο της μεταμνημονιακής Ελλάδας αποκτά ειδική βαρύτητα με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά από τους υπουργούς διαρκή επαγρύπνιση και να τοποθετεί πρώτο θέμα στην ατζέντα τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας με ταυτόχρονη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Keywords
Τυχαία Θέματα