Εγκρίθηκαν τρία σημαντικά έργα για την ανατολική Αττική

Τρία σημαντικά έργα υποδομής, αντιπλημμυρικού χαρακτήρα αλλά και διασφάλισης της δημόσιας υγείας, στην Ανατολική Αττική, εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής (ΔΕΥΑΤΗΛ) για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κερατέας.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 868.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Σκοπός του είναι η πρόληψη της ρύπανσης των υπόγειων νερών, η εξυγίανση των ρεμάτων της περιοχής μεταξύ των οποίων και το ρέμα - αποδέκτης Ελαιοχώριου, καθώς επίσης η προστασία της δημόσιας υγείας και η αποφυγή οχλήσεων από τα λύματα.

Επίσης, λήφθηκε απόφαση για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την διευθέτηση του ρέματος Κόρμπι από τη Λ. Βάρης - Κορωπίου μέχρι την εκβολή. Το έργο αφορά μήκος 2.900 μ. (σε πέντε τμήματα) με συνολική έκταση της απαλλοτρίωσης 60.209 τ.μ. με ιδιωτική έκταση 14.647 τμ. Η απαλλοτρίωση με προεκτιμώμενη δαπάνη 1.855.400 ευρώ θα καλυφθεί με δαπάνες της Περιφέρειας Αττικής.

Τέλος, εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη επί της Επαρχιακής Οδού Καλάμου-Αγ. Αποστόλων, του Δήμου Ωρωπού, στο πλαίσιο της χορήγησης άδειας εκσκαφής της εταιρείας «ΟΤΕ ΑΕ», για την ανάπτυξη δικτύου πρόσβασης νέας γενιάς (NGA).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα